clubzoeker

Badminton Nederland had in 2019 te maken met schikkingsvoorstel inzake seksuele intimidatie

Badminton Nederland had in 2019 te maken met schikkingsvoorstel inzake seksuele intimidatie

In 2019 is onderzoek gedaan naar iemand die een rol had bij Badminton Nederland en een mogelijke overtreding had begaan als bepaald in het Reglement Seksuele Intimidatie. Wat doet de bond om dit soort zaken te voorkomen en hoe faciliteert ze daarin haar lidverenigingen?

Maak kennis met Robin Tabeling!

Het gebeurt in vrijwel elke sport, ook in het badminton: grensoverschrijdend gedrag zoals seksuele intimidatie. Als badmintonclub kun je daar binnen je vereniging preventief beleid op voeren om voor je leden, gasten en andere betrokkenen een veilig sportklimaat te creëeren. Badminton Nederland kan hierin ondersteunen met raad.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

"Van grensoverschrijdend gedrag is in het bijzonder sprake wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende, sociaal onveilige of kwetsende situatie wordt gecreëerd. De ervaring van de sporter is daarbij leidend. Dit wil zeggen: zodra een sporter zegt ongewenst gedrag te ervaren, dan moet je deze uiting serieus nemen."

Badminton Nederland

Belangrijke onderwerpen in kaart

  • Waar kan ik grensoverschrijdend gedrag melden?
  • Hoe kun je preventiebeleid implementeren binnen je vereniging?
  • Meldplicht seksuele intimidatie
  • Vertrouwenspersoon voor de vereniging
  • Aangifte doen
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor trainers en begeleiders

Badminton Nederland heeft over al deze onderwerpen informatie bijeengebracht op een uitgebreide pagina op haar website. Voor badmintonclubs een handig startpunt.

Wat te doen bij (vermoedens van) seksuele intimidatie binnen mijn badmintonclub?

Het is goed om te weten dat bestuurders en begeleiders van sportverenigingen verplicht zijn om vermoedens van seksuele intimidatie te melden bij Badminton Nederland of het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Na de Nederlandse badmintonners hebben ook de Oranje-vrouwen zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. De…

10 december 2023

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!