SportSport

Voorbeschouwing parabadmintonner Megan Hollander tijdens Paralympische Spelen

Voorbeschouwing parabadmintonner Megan Hollander tijdens Paralympische Spelen

Woensdag 1 september 2021 begint voor aangepast badmintonspeler Megan Hollander (classificatie SU5) het badmintontoernooi van de Paralympische Spelen in Tokio, Japan. Als nummer 6 van de wereld heeft Hollander drie tegenstanders in groep C en ze begint tegen de Portugese nummer 10 van de wereld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Megan Hollander (WR6) is ingedeeld bij second seed Qiu Xia Yang uit China (WR2), Beatriz Monteiro uit Portugal (WR10) en Edwin Ekiring-landgenote Ritah Asiimwe uit Uganda (WR24). Hier vind je de actuele wereldranglijst voor SU5 vrouwenenkelspel spelers.

Korte voorbeschouwing

Beatriz Monteiro en Hollander speelden vijf keer eerder tegen elkaar: dat leverde vier straight games winstpartijen op voor de Nederlandse en het laatste treffen tijdens de Peru International 2020 was in het voordeel van de Zuid-Europese pluimballer (13-21, 21-18, 18-21). Hollanders openingwedstrijd op de Paralympische Spelen kan zomaar eens een nagelbijter worden.

De tweede tegenstander, Ritah Asiimwe komt pas tevoorschijn op blad 2 van de twee bladzijden korte wereldranglijst, op nummer 24. In 2019 tijdens het WK speelden Megan en Ritah tegen elkaar en in slechts 15 minuten vernietigde eerstgenoemde de Ugandese met 21-5 en 21-2.

Groepshoofd Qiu Xia Yang uit China is andere koek en speelt ook echt op een ander niveau. De head-to-head is 0-2 in Hollanders nadeel: in 2019 en 2020 verloor ze in afgetekende tweesetters van de Aziatische nummer twee van de wereld. Het is niet waarschijnlijk dat de Chinese deze keer wel gaat buigen voor de Hollandse glorie.

Wanneer speelt parabadmintonner Megan Hollander haar wedstrijden op de Paralympische Spelen van TOKYO2020?

  • Woensdag 1 september - 11.40 Nederlandse tijd
    Megan Hollander (NED) vs Beatriz Monteiro (POR)
  • Donderdag 2 september - 07.40 Nederlandse tijd
    Megan Hollander (NED) vs Ritah Asiimwe (UGA)
  • Datum en tijd onbekend
    Qiuxia Yang (CHN) vs Megan Hollander (NED)

Het meest actuele speelschema van Megan Hollander is te vinden op haar atletenpagina op olympics.com.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!