SportSport

Voorbeschouwing parabadmintonner Megan Hollander tijdens Paralympische Spelen

Voorbeschouwing parabadmintonner Megan Hollander tijdens Paralympische Spelen

Woensdag 1 september 2021 begint voor aangepast badmintonspeler Megan Hollander (classificatie SU5) het badmintontoernooi van de Paralympische Spelen in Tokio, Japan. Als nummer 6 van de wereld heeft Hollander drie tegenstanders in groep C en ze begint tegen de Portugese nummer 10 van de wereld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Megan Hollander (WR6) is ingedeeld bij second seed Qiu Xia Yang uit China (WR2), Beatriz Monteiro uit Portugal (WR10) en Edwin Ekiring-landgenote Ritah Asiimwe uit Uganda (WR24). Hier vind je de actuele wereldranglijst voor SU5 vrouwenenkelspel spelers.

Korte voorbeschouwing

Beatriz Monteiro en Hollander speelden vijf keer eerder tegen elkaar: dat leverde vier straight games winstpartijen op voor de Nederlandse en het laatste treffen tijdens de Peru International 2020 was in het voordeel van de Zuid-Europese pluimballer (13-21, 21-18, 18-21). Hollanders openingwedstrijd op de Paralympische Spelen kan zomaar eens een nagelbijter worden.

De tweede tegenstander, Ritah Asiimwe komt pas tevoorschijn op blad 2 van de twee bladzijden korte wereldranglijst, op nummer 24. In 2019 tijdens het WK speelden Megan en Ritah tegen elkaar en in slechts 15 minuten vernietigde eerstgenoemde de Ugandese met 21-5 en 21-2.

Groepshoofd Qiu Xia Yang uit China is andere koek en speelt ook echt op een ander niveau. De head-to-head is 0-2 in Hollanders nadeel: in 2019 en 2020 verloor ze in afgetekende tweesetters van de Aziatische nummer twee van de wereld. Het is niet waarschijnlijk dat de Chinese deze keer wel gaat buigen voor de Hollandse glorie.

Wanneer speelt parabadmintonner Megan Hollander haar wedstrijden op de Paralympische Spelen van TOKYO2020?

  • Woensdag 1 september - 11.40 Nederlandse tijd
    Megan Hollander (NED) vs Beatriz Monteiro (POR)
  • Donderdag 2 september - 07.40 Nederlandse tijd
    Megan Hollander (NED) vs Ritah Asiimwe (UGA)
  • Datum en tijd onbekend
    Qiuxia Yang (CHN) vs Megan Hollander (NED)

Het meest actuele speelschema van Megan Hollander is te vinden op haar atletenpagina op olympics.com.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!