clubzoeker

Wil je een betere gezondheid? Ga badmintonnen!

Wil je een betere gezondheid? Ga badmintonnen!

Badminton is leuk voor mensen van alle leeftijden: jong en oud komt in beweging met een badmintonracket en shuttle. Het is makkelijk om te leren en in heel Nederland zijn er badmintonclubs waar je terecht kunt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Is fitness niets voor jou en ben je uitgekeken op hardlopen of zwemmen? In dit artikel vertellen we je de belangrijkste gezondheidsvoordelen van regelmatig badmintonnen. Zeg het dure lidmaatschap van je fitnessclub op en ga van start met badminton: de snelste racketsport ter wereld. Fit, fast en fun!

1. Badminton is de makkelijkste manier om af te vallen

Wanneer je een uurtje fanatiek badminton speelt, dan verbrand je al snel 450 calorieën. Als je regelmatig badmintont, dan kun je wel tot vier kilogram gewicht verliezen per maand.

Badmintonsport is een full body work-out, want je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam. Met een uur hardlopen verbrand je slechts de helft van het aantal calorieën.

2. Badminton verbetert je spieropbouw en je blijft fit

Elke slag in badminton is een mini-workout die je lichaam vormt, of je nu een keiharde smash slaat of een subtiele netdrop speelt. Je traint je buikspieren, je bilspieren, hamstrings, kuiten en je conditie verbetert al spelende!

3. Gezond zweten door badminton

Wanneer je badminton speelt, dan verbeter je de cardiopulmonaire functie (je hart en longen). Hierdoor zweet je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier. Dit draagt bij aan het ontstoppen van je poriën en heeft een goede uitwerking op je huid: je hoeft niet eens naar een dure sauna of welness!

4. Badminton geeft je scherpere reflexen

Je wordt alerter door beoefenen van de badmintonsport en dat helpt je ook buiten de badmintonbaan: je kunt je beter concentreren en focussen op je werkzaamheden. Je lichamelijke behendigheid neemt toe en je ontwikkelt uithoudingsvermogen voor tijdens fysieke belasting.

5. Een optimale hartfunctie door regelmatig badmintonspel

Als je kampt met een te hoog cholesterol-niveau, dan kan badminton spelen een positieve uitwerking hebben. De sportieve inspanning van badminton zorgt namelijk voor een sterkere hartspier. Ook mensen met een bestaande hart-conditie kunnen baat hebben bij regelmatig badmintonnen.

6. Kans op diabetes kleiner door badminton

Een potje fanatiek badminton kan ervoor zorgen dat je binnen een uur voldoende lichamelijke inspanning levert om het bloedsuikerniveau te verlagen. Je bent minder vatbaar voor ziektes, ook omdat je algehele fitheid toeneemt.

7. Badminton helpt met verlagen van je bloeddruk

Regelmatig badminton spelen heeft een bloeddrukverlagend effect. Afhankelijkheid van medicijnen zoals bloeddrukverlagers kan door badmintonnen teruggebracht worden.

8. Verbetering van je longfunctie door badmintonnen

Ben jij een snurker of heb je slaapapneu? Dan is badminton zeker wat voor jou: door te badmintonnen verbeter je je longfunctie.

Verenigingzoeker: vind een badmintonclub

Ben je op zoek naar een badmintonvereniging in de buurt? Vind de dichtstbijzijnde badmintonclubs bij jou in de buurt met de clubzoeker!

badmintonline.nl verstrekt geen medische kennis of medische informatie: doe zelf onderzoek en/of raadpleeg inhoudelijk deskundigen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!