Smashing pakt eerste punten in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing pakt eerste punten in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdag 18 september mocht Smashing het opnemen tegen Hoornse. Vanwege blessures konden Brandon en Maureen helaas niet meedoen. Ook Denise schitterde in afwezigheid vanwege andere verplichtingen. Gelukkig kwamen Alex en Demi mee om het team te versterken. Voor Alex was het de eerste keer in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

SportSport

Maak kennis met Boris Vermaas!

Alex en Yannic begonnen goed aan de herendubbel tegen Dave Veerman en Thomas Sibbald. Een aantal slordige rally's werden afgewisseld met mooi en snel spel. De wedstrijd ging uiteindelijk naar de heren van Hoorn met 21-18 21-16. In de damesdubbel mochten Ella en Lieke het opnemen tegen Jessica Ottenhoff en Kelly van Buiten. De dames waren erg aan elkaar gewaagd, maar Smashing trok na twee spannende sets net aan het kortere eind. De wedstrijd ging naar de Hoornse dames met 21-17 23-21.

Teun mocht het opnemen tegen Thomas Sibbald. De fitte en sterk ogende Thomas begon erg sterk en domineerde in de eerste set. In de tweede set kwam Teun beter in zijn spel en kon goed weerstand bieden. Thomas won de wedstrijd met 21-10 en 21-18. Op de baan ernaast mocht invaller Demi aantreden tegen Simone Hermsen. De twee dames hebben in het verleden vaak tegen elkaar gespeeld, en Demi was vastberaden deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Met vastberadenheid en snel spel wist ze Simone meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Daarmee trok ze de wedstrijd naar zich toe, en won met 21-18 21-16. Het eerste punt voor Smashing is binnen.

Lieke mocht aan de slag tegen tegen Mireille van Daal. De wedstrijd ging gelijk op, met afwisselende, hard bevochten rally's en slordige fouten. Lieke hield het net wat langer vol, en trok de wedstrijd na drie sets naar zich toe met 23-21 19-21 21-15. Aan de andere kant was Yannic begonnen aan zijn partij tegen Robin Mesman. Yannic begon sterk en nam de leiding in de wedstrijd. Echter kon dit niet worden volgehouden. Robin wist de wedstrijd te winnen met 21-19 21-18.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Het invallende koppel Alex en Demi speelden samen tegen Patrick Zbinden en Kelly. Helaas waren de jonge tegenstanders duidelijk een maatje te groot. Met 21-11 21-8 ging dit punt naar Hoorn. Als laatste mochten Teun en Ella het opnemen tegen Dave en Jessica.

In de laatste wedstrijd hadden Teun en Ella de smaak te pakken. Ze vlogen over de baan, en gaven Hoorn weinig kans om in hun spel te komen. Met 21-15 21-16 werd het derde punt voor Smashing binnengehaald.

Ondanks de 5-3 nederlaag is Smashing blij met de gescoorde punten. Komend weekend staat topclub Almere op de spelers van Smashing te wachten. Dat is de eerste thuiswedstrijd van het team, om 19.00 uur in Wijchen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!