Smashing weet niet te stunten tegen landskampioen Almere

Smashing weet niet te stunten tegen landskampioen Almere

Dit weekend stond voor Smashing de eerste thuiswedstrijd van de Nederlandse Badminton Eredivisie op het programma tegen niemand minder dan Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met de dubbels. De herendubbel had een moeizame start en moesten dan ook de eerste set aan zich voorbij laten gaan. De tweede set ging al beter, maar dit was helaas niet genoeg en deze wedstrijd werd gewonnen door de heren van Almere.

Op de baan er naast stonden de dames van Smashing tegen Cheryl Seinen en Ieva Pope. Dit leek een pittige partij te worden, maar de dames wisten (naar eigen verbazing) heel goed mee te komen. Op het nippertje moesten ze de eerste set aan zich voorbij gaan, maar door het groeiende vertrouwen en slim uitspelen van de tegenstander wisten ze de tweede set binnen te slepen. De derde set wisten de dames dit spel niet meer vast te houden en ze moesten de derde set aan Almere laten: 0-2 voor Almere.

Vervolgens waren de eerste heren- en damesenkels aan de beurt. Teun mocht aantreden tegen Leon. Helaas wist Teun niet lekker in zijn spel te komen en trok Leon de partij naar zich toe. Op de andere baan speelde Lieke tegen Ieva. Lieke wist overtuigend de eerste set te winnen. De tweede set was spannender, maar Liekes doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze de wedstrijd won!

De volgende twee singles waren die van Yannic en Denise. Yannic nam het op tegen Jasper Koppen. In de eerste set moest Yannic nog een beetje op gang komen. De tweede set zat hij er lekkerder in en speelde ook beter, maar wist er net geen derde set uit te slepen. Denise had een voortvarende start tegen Raquel. Maar Raquel vocht zich terug en wist de eerste net te winnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid: Raquel had een goede start, maar Denise wist goed terug te komen. Helaas kon ze dit net niet omzetten in winst. Tussenstand: 1-5 voor Almere.

De dag werd afgesloten met twee mixen. Als eerste namen Lieke en Brandon het op tegen Cheryl Seinen en Alex Vlaar. Op papier leek dit ook een pittige wedstrijd. Desalniettemin wisten Lieke en Brandon goed weerstand te bieden en werd de eerste set nipt verloren met 21-19. De tweede set wisten de tegenstanders iets beter in hun spel te komen en deze werd helaas verloren door Smashing.

De laatste mix van Teun en Ella werd een spannende laatste wedstrijd. Met veel spannende en lange rally's en goed spel van beide partijen ging de eerste set met 21-19 naar Almere. De tweede set werd, na een aantal matchpoints, door het koppel van Smashing naar zich toe getrokken met 26-24. Ook in de derde set ging het gelijk op tot aan de 11. Helaas door een paar foutjes moest Smashing de winst aan zich voorbij laten gaan. Einduitslag: 1-7 voor Almere.

Volgend weekend is er dubbelweekend voor team 1 tegen DKC en Duinwijck. Het team speelt dan tweemaal uit.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!