Smashing weet niet te stunten tegen landskampioen Almere

Smashing weet niet te stunten tegen landskampioen Almere

Dit weekend stond voor Smashing de eerste thuiswedstrijd van de Nederlandse Badminton Eredivisie op het programma tegen niemand minder dan Almere.

SportSport

Ken je BC DKC al?

Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met de dubbels. De herendubbel had een moeizame start en moesten dan ook de eerste set aan zich voorbij laten gaan. De tweede set ging al beter, maar dit was helaas niet genoeg en deze wedstrijd werd gewonnen door de heren van Almere.

Op de baan er naast stonden de dames van Smashing tegen Cheryl Seinen en Ieva Pope. Dit leek een pittige partij te worden, maar de dames wisten (naar eigen verbazing) heel goed mee te komen. Op het nippertje moesten ze de eerste set aan zich voorbij gaan, maar door het groeiende vertrouwen en slim uitspelen van de tegenstander wisten ze de tweede set binnen te slepen. De derde set wisten de dames dit spel niet meer vast te houden en ze moesten de derde set aan Almere laten: 0-2 voor Almere.

Vervolgens waren de eerste heren- en damesenkels aan de beurt. Teun mocht aantreden tegen Leon. Helaas wist Teun niet lekker in zijn spel te komen en trok Leon de partij naar zich toe. Op de andere baan speelde Lieke tegen Ieva. Lieke wist overtuigend de eerste set te winnen. De tweede set was spannender, maar Liekes doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze de wedstrijd won!

De volgende twee singles waren die van Yannic en Denise. Yannic nam het op tegen Jasper Koppen. In de eerste set moest Yannic nog een beetje op gang komen. De tweede set zat hij er lekkerder in en speelde ook beter, maar wist er net geen derde set uit te slepen. Denise had een voortvarende start tegen Raquel. Maar Raquel vocht zich terug en wist de eerste net te winnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid: Raquel had een goede start, maar Denise wist goed terug te komen. Helaas kon ze dit net niet omzetten in winst. Tussenstand: 1-5 voor Almere.

De dag werd afgesloten met twee mixen. Als eerste namen Lieke en Brandon het op tegen Cheryl Seinen en Alex Vlaar. Op papier leek dit ook een pittige wedstrijd. Desalniettemin wisten Lieke en Brandon goed weerstand te bieden en werd de eerste set nipt verloren met 21-19. De tweede set wisten de tegenstanders iets beter in hun spel te komen en deze werd helaas verloren door Smashing.

De laatste mix van Teun en Ella werd een spannende laatste wedstrijd. Met veel spannende en lange rally's en goed spel van beide partijen ging de eerste set met 21-19 naar Almere. De tweede set werd, na een aantal matchpoints, door het koppel van Smashing naar zich toe getrokken met 26-24. Ook in de derde set ging het gelijk op tot aan de 11. Helaas door een paar foutjes moest Smashing de winst aan zich voorbij laten gaan. Einduitslag: 1-7 voor Almere.

Volgend weekend is er dubbelweekend voor team 1 tegen DKC en Duinwijck. Het team speelt dan tweemaal uit.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!