clubzoeker

Bescheiden zege Almere op Hoornse

Bescheiden zege Almere op Hoornse

Vanavond heeft Almere een bescheiden overwinning geboekt op Hoornse. Zonder kopvrouw Cheryl Seinen en de nog niet van een blessure herstelde Dennis Koppen werd het 5-3 tegen het prima spelende team van coach Max Sibbald. Zondag staat de uitwedstrijd op het programma tegen het Zuid-Limburgse Roosterse.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een prima start van Alex Vlaar en Timo Stoffelen in hun herendubbel tegen Thomas Sibbald en Dave Veerman. Een 8-2 voorsprong maar dat gat werd nog bijna gedicht door Hoornse dat terug kwam tot 17-15. Dichterbij lieten Alex en Timo ze niet komen. Met 21-16 zat de eerste game in de tas. Ook een goede start in de tweede game. Maar ook nu wisten Thomas en Dave terug te komen in de game van 11-4 naar 15-14. Een goed eindschot bracht uiteindelijk toch de winst. Met 21-17 was ook de tweede game voor de Almeerders.

Kirsten de Wit en Diede Odijk wisten ook hun dubbel om te zetten in winst. Tegen Jessica Ottenhoff en Mireille van Daal werd na de break (11-9) afstand genomen en met 21-14 werd de game gewonnen. Ook in de tweede game waren de beide 17-jarigen de beteren en was ook deze game met 21-15 voor hun. Een verdiende overwinning. Oppermachtig was Noah Haase in zijn partij tegen Joey Muns. Hij nam snel een 11-2 voorsprong, zag Joey aan het eind van de game nog een paar punten scoren, maar het krachtsverschil was met 21-7 duidelijk. In de tweede game kon Joey in het begin nog bijblijven maar ook nu was Noah veruit de sterkste. Met 21-11 won hij de partij en zette daarmee de 3-0 op het scorebord.

Een moeizame partij was er voor Ieva Pope tegen Mireille van Daal. De eerste game trok ze met 21-15 nog wel na haar toe maar in de tweede game kreeg ze het toch moeilijk en kwam op een 14-6 achterstand. Ieva kwam in het tweede nog wel terug maar de achterstand was te groot om dat nog te overbruggen. Met 21-15 ging de game naar Mireille. De beslissende derde game ging gelijk op maar na de break wist Mireille een gaatje te slaan dat niet meer door Ieva kon worden gedicht. Met 21-19 ging de winst naar Hoornse BV.

Sebastiaan Li en Thomas Sibbald maakten er een spannende partij van in hun heren enkel. De eerste game ging gelijk op hoewel er steeds een nipte voorsprong voor Thomas was. Met een paar geweldige acties wist Thomas de shuttle in het spel te houden en te scoren. Sebastiaan kwam met 17-17 en 19-19 nog wel gelijk maar met 23-21 winst Thomas de game uit het vuur te slepen. Sebastiaan kwam in het begin van de tweede op een 11-6 achterstand, wist het gat bijna te dichten maar kwam toch tekort. Thomas verkleinde de achterstand tot 3-2 door de game met 21-17 te winnen.

In haar partij tegen Simone Hermsen was er een ruime voorsprong voor Diede. Via 6-1 en 11-6 keerde het tij en plots stond ze met 12-11 en 18-16 achter. Echter kwam Diede toch weer langszij en wist na een spannend slot de game toch winnend af te sluiten met 22-20. In de tweede game was de tegenstand van Simone gebroken en via 11-4 won Diede de game afgetekend met 21-12 en bracht daarmee de tussenstand op 4-2 voor Almere. De winst moest worden veilig gesteld in de gemengddubbels. Dat lukte niet in de eerste partij. Rosalie Teuben en Timo Stoffelen kwamen daarin tekort tegen Jessica Ottenhoff en Dave Veerman. Hoewel het verschil niet groot was bleven ze tegen een achterstand aan kijken. De eerste game ging naar Jessica en Dave met 21-18. In de tweede game werd het definitieve verschil gemaakt na de break. Met 21-15 werd de tussenstand op 4-3 gezet en moest de laatste partij de beslissing brengen.

Dat leek op voorhand te moeten gaan lukken in de partij van Kirsten en Alex tegen Simone en Joey. Maar de laatstgenoemden dachten daar duidelijk anders over en namen een 6-1 voorsprong welke weer snel door Kirsten en Alex met 11-10 teniet werd gedaan. Maar de gamewinst was nog ver weg. Gamepunten over en weer. Een foutservice en een misser aan Hoornse zijde brachten een derde gamepoint dat Kirsten en Alex niet wisten te verzilveren. Pas bij 27-25 was de eerste game binnen. Daarmee was het verzet bij Simone en Joey gebroken. Met 21-10 was daar toch de winst voor Avi Air Almere zei het bescheiden: 5-3.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!