SportSport

Nederlandse Badminton Eredivisie terug op stoom

Nederlandse Badminton Eredivisie terug op stoom

Na een tussenstop van drie weken gaat dit weekend seizoen 2021-2022 van de Nederlandse Badminton Eredivisie verder met speelronde 7. Duinwijck uit Haarlem staat aan kop en voormalig reekshoofd Drop Shot is afgezakt naar de derde plek.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina (poulestanden en wedstrijduitslagen).

Zaterdagprogramma

Drop Shot - Hoornse

Het Haagse Drop Shot (#3, 35 punten) verwelkomt tegenstander Hoornse (#6, 23 punten) in sportcentrum Mariahoeve. Met welke score het thuisteam gaat winnen, hangt af van de beschikbaarheid van de topspelers die nog in België een toernooi spelen.

Smashing - VELO

In Wijchen is Smashing (#9, 10 punten) gastheer voor het Wateringse VELO (#4, 27 punten) en dat is onder normale omstandigheden een badmintontechnische billenkoek in eigen huis.

Amersfoort - DKC

In regio centrum heet Amersfoort (#7, 22 punten) de Zuid-Hollanders van DKC (#5, 24 punten) welkom in de Juliana van Stolberghal. Op papier is DKC de betere t.o.v. de voormalige topclub, maar met slechts twee punten verschil in de ranking kan dit een interessante wedstrijd worden.

Roosterse - Duinwijck

De Haarlemmers van Duinwijck (#1, 39 punten) mogen naar het diepe zuiden des lands afreizen voor een treffen met Roosterse (#8, 16 punten). Het zal een zakelijke exercitie worden voor de Noord-Hollanders: kort en effectief.

Zondagmiddag in Groningen

In speelronde 7 is Almere (#2, 37 punten) uitgeloot om naar hekkensluiter AMOR (#10, 7 punten) in Groningen te reizen. Net als Duinwijck in Limburg zal doen, mikt Almere op een kort bezoek met maximale score.

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

Klik hier voor het kennisartikel over de Nederlandse Badminton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!