clubzoeker

Nederlandse Badminton Eredivisie terug op stoom

Nederlandse Badminton Eredivisie terug op stoom

Na een tussenstop van drie weken gaat dit weekend seizoen 2021-2022 van de Nederlandse Badminton Eredivisie verder met speelronde 7. Duinwijck uit Haarlem staat aan kop en voormalig reekshoofd Drop Shot is afgezakt naar de derde plek.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina (poulestanden en wedstrijduitslagen).

Zaterdagprogramma

Drop Shot - Hoornse

Het Haagse Drop Shot (#3, 35 punten) verwelkomt tegenstander Hoornse (#6, 23 punten) in sportcentrum Mariahoeve. Met welke score het thuisteam gaat winnen, hangt af van de beschikbaarheid van de topspelers die nog in België een toernooi spelen.

Smashing - VELO

In Wijchen is Smashing (#9, 10 punten) gastheer voor het Wateringse VELO (#4, 27 punten) en dat is onder normale omstandigheden een badmintontechnische billenkoek in eigen huis.

Amersfoort - DKC

In regio centrum heet Amersfoort (#7, 22 punten) de Zuid-Hollanders van DKC (#5, 24 punten) welkom in de Juliana van Stolberghal. Op papier is DKC de betere t.o.v. de voormalige topclub, maar met slechts twee punten verschil in de ranking kan dit een interessante wedstrijd worden.

Roosterse - Duinwijck

De Haarlemmers van Duinwijck (#1, 39 punten) mogen naar het diepe zuiden des lands afreizen voor een treffen met Roosterse (#8, 16 punten). Het zal een zakelijke exercitie worden voor de Noord-Hollanders: kort en effectief.

Zondagmiddag in Groningen

In speelronde 7 is Almere (#2, 37 punten) uitgeloot om naar hekkensluiter AMOR (#10, 7 punten) in Groningen te reizen. Net als Duinwijck in Limburg zal doen, mikt Almere op een kort bezoek met maximale score.

Hoe werkt de Nederlandse Badminton Eredivisie?

Klik hier voor het kennisartikel over de Nederlandse Badminton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!