clubzoeker

Robert Hoogland: ledenverlies badmintonsport niet alleen probleem voor Badminton Nederland

Robert Hoogland: ledenverlies badmintonsport niet alleen probleem voor Badminton Nederland

Natuurlijk is het altijd goed als een bond en haar leden kritisch blijven kijken naar elkaar en gezamenlijk beleid en visie blijven ontwikkelen. En natuurlijk gaat echt niet alles goed, maar het ledenverlies bij BNL lijkt nu wel alleen 'veroorzaakt' door BNL. Die vind ik wel wat te kort door de bocht.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het verlies aan leden bij verenigingen en daarmee ook bij bonden is een landelijke trend in georganiseerde sport die in NL al jaren aan de gang is. Mensen willen meer vrijheid.

Er is in veel sporten een grijs circuit. Op zich goed nieuws want dat betekent dat veel mensen de sport nog graag beoefenen. Maar wel graag op tijden die hen passen samen met wat kennissen en vrienden, met misschien nog een leuke 'derde helft' in de sportkantine.

Verenigingen bieden het "verplicht' avondje training of vrij spelen vanwege beschikbaarheid van de sporthallen en (financiële) ruimte. Dat avondje past de huidige mens minder. Liever heb je als vereniging een fitnessclubmodel. Komen wanneer het jou past. Maar ja dat is niet op grotere schaal te realiseren.

En als extra klap hebben we als binnensport ook nog een jaar stil gestaan vanwege Corona. Dat heeft ook veel leden doen besluiten te stoppen en hun lidmaatschap op te zeggen.

Tennis kende ook zo'n dalende trend, maar is vooralsnog 'gered' door Corona met veel nieuwe leden. Mensen zijn massaal gaan tennissen, de enige sport die voor volwassenen zo’n beetje wel door kon gaan.

Ik ben wel erg van luisteren naar je leden en verenigingen. Wat is de behoefte en hoe kunnen we samen sterker worden.

Acties als ProbeerBadminton.nu vind ik goede initiatieven. Natuurlijk willen we meer exposure en moeten we blijven werken aan imago. Daarom graag onze topspelers op een voetstuk zetten. En dat geldt ook voor de eredivisie. Dat moet de crème de la crème zijn. En niet bestaan uit invallers omdat onze nationale topspelers hun toernooiagenda op exact dezelfde tijd afwerken.

Kortom het ledenverlies is wat mij betreft veel breder dan BNL. Tegelijkertijd moeten we zelf, als betrokken badmintonners veranderingen durven aangaan. Als verenigingen en als BNL.

Dus wat mij betreft goed begin van een eerste stap naar verandering.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!