SportSport

Robert Hoogland: ledenverlies badmintonsport niet alleen probleem voor Badminton Nederland

Robert Hoogland: ledenverlies badmintonsport niet alleen probleem voor Badminton Nederland

Natuurlijk is het altijd goed als een bond en haar leden kritisch blijven kijken naar elkaar en gezamenlijk beleid en visie blijven ontwikkelen. En natuurlijk gaat echt niet alles goed, maar het ledenverlies bij BNL lijkt nu wel alleen 'veroorzaakt' door BNL. Die vind ik wel wat te kort door de bocht.

SportSport

Maak kennis met Jaymie Laurens!

Het verlies aan leden bij verenigingen en daarmee ook bij bonden is een landelijke trend in georganiseerde sport die in NL al jaren aan de gang is. Mensen willen meer vrijheid.

Er is in veel sporten een grijs circuit. Op zich goed nieuws want dat betekent dat veel mensen de sport nog graag beoefenen. Maar wel graag op tijden die hen passen samen met wat kennissen en vrienden, met misschien nog een leuke 'derde helft' in de sportkantine.

Verenigingen bieden het "verplicht' avondje training of vrij spelen vanwege beschikbaarheid van de sporthallen en (financiële) ruimte. Dat avondje past de huidige mens minder. Liever heb je als vereniging een fitnessclubmodel. Komen wanneer het jou past. Maar ja dat is niet op grotere schaal te realiseren.

En als extra klap hebben we als binnensport ook nog een jaar stil gestaan vanwege Corona. Dat heeft ook veel leden doen besluiten te stoppen en hun lidmaatschap op te zeggen.

Tennis kende ook zo'n dalende trend, maar is vooralsnog 'gered' door Corona met veel nieuwe leden. Mensen zijn massaal gaan tennissen, de enige sport die voor volwassenen zo’n beetje wel door kon gaan.

Ik ben wel erg van luisteren naar je leden en verenigingen. Wat is de behoefte en hoe kunnen we samen sterker worden.

Acties als ProbeerBadminton.nu vind ik goede initiatieven. Natuurlijk willen we meer exposure en moeten we blijven werken aan imago. Daarom graag onze topspelers op een voetstuk zetten. En dat geldt ook voor de eredivisie. Dat moet de crème de la crème zijn. En niet bestaan uit invallers omdat onze nationale topspelers hun toernooiagenda op exact dezelfde tijd afwerken.

Kortom het ledenverlies is wat mij betreft veel breder dan BNL. Tegelijkertijd moeten we zelf, als betrokken badmintonners veranderingen durven aangaan. Als verenigingen en als BNL.

Dus wat mij betreft goed begin van een eerste stap naar verandering.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!