SportSport

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Met de introductie van een dubbelcompetitie in het voorjaar voor €20, toont Badminton Nederland nogmaals aan dat de teambijdrage voor de najaarscompetitie waanzinnig hoog is. Een team van vier spelers krijgt voor de reguliere competitie een ruim 14 keer (!) hogere rekening gepresenteerd dan voor de nieuwe dubbelcompetitie in het voorjaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wanneer je als seniorteam competitie wil spelen in de reguliere bondscompetitie - vijfde divisie en lager - die van september t/m februari loopt, dan speel je maximaal 14 wedstrijden (7 uit, 7 thuis) en worden enkel, dubbels en gemengddubbels (8 partijen) gespeeld door minimaal vier spelers per team. Voor deze najaarscompetitie factureert Badminton Nederland €289,35 per team.

Ook interessant: De daadwerkelijke kosten van de competitie van Badminton Nederland betreffen echter een fractie hiervan, namelijk 5%.

Nieuwe competitievorm: dubbelcompetitie in het voorjaar

De sportbond heeft onderzoek gedaan en organiseert vanaf januari t/m juni 2022 een voorjaarscompetitie met mannenteams, vrouwenteams en gemengddubbelteams die elk uit tenminste drie spelers bestaan. Een poule heeft maximaal vijf teams en een team speelt maximaal 8 wedstrijden (4 uit, 4 thuis) met drie (gemengd)dubbelpartijen. Iedere speler speelt maximaal twee partijen per keer. Voor deze nieuwe dubbelcompetitie brengt de Nederlandse badmintonbond €20 per team in rekening.

De kosten: najaarscompetitie vs voorjaarscompetitie

competitienajaarvoorjaar
min. aantal spelers43
max. aantal wedstrijden148
max. aantal partijen11224
kosten per team€289,35€20,00
kosten per partij€2,58€0,83

Badminton Nederland is in staat om een voorjaarscompetitie op te zetten voor €0,83 per partij. Als je dit bedrag extrapoleert naar de maximaal 112 partijen in de bondscompetitie tijdens het najaar, dan zou de teambijdrage €92,96 'kosten'.

Welke afgevaardigde pakt dit op en maakt er een ingezonden stuk van voor de bondsvergadering van 27 november a.s.? Een mooie klus voor John Appels, Paul de Wit, Felicia Versantvoort, Alfonds Seinen, Jacob Baas, Jos Seggers, Frans Neelis, Jan-Maarten ten Katen, Miranda Duijndam, Arjen Eerden, Gert Scholtes en/of Joris van Soerland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!