SportSport

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Met de introductie van een dubbelcompetitie in het voorjaar voor €20, toont Badminton Nederland nogmaals aan dat de teambijdrage voor de najaarscompetitie waanzinnig hoog is. Een team van vier spelers krijgt voor de reguliere competitie een ruim 14 keer (!) hogere rekening gepresenteerd dan voor de nieuwe dubbelcompetitie in het voorjaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wanneer je als seniorteam competitie wil spelen in de reguliere bondscompetitie - vijfde divisie en lager - die van september t/m februari loopt, dan speel je maximaal 14 wedstrijden (7 uit, 7 thuis) en worden enkel, dubbels en gemengddubbels (8 partijen) gespeeld door minimaal vier spelers per team. Voor deze najaarscompetitie factureert Badminton Nederland €289,35 per team.

Ook interessant: De daadwerkelijke kosten van de competitie van Badminton Nederland betreffen echter een fractie hiervan, namelijk 5%.

Nieuwe competitievorm: dubbelcompetitie in het voorjaar

De sportbond heeft onderzoek gedaan en organiseert vanaf januari t/m juni 2022 een voorjaarscompetitie met mannenteams, vrouwenteams en gemengddubbelteams die elk uit tenminste drie spelers bestaan. Een poule heeft maximaal vijf teams en een team speelt maximaal 8 wedstrijden (4 uit, 4 thuis) met drie (gemengd)dubbelpartijen. Iedere speler speelt maximaal twee partijen per keer. Voor deze nieuwe dubbelcompetitie brengt de Nederlandse badmintonbond €20 per team in rekening.

De kosten: najaarscompetitie vs voorjaarscompetitie

competitienajaarvoorjaar
min. aantal spelers43
max. aantal wedstrijden148
max. aantal partijen11224
kosten per team€289,35€20,00
kosten per partij€2,58€0,83

Badminton Nederland is in staat om een voorjaarscompetitie op te zetten voor €0,83 per partij. Als je dit bedrag extrapoleert naar de maximaal 112 partijen in de bondscompetitie tijdens het najaar, dan zou de teambijdrage €92,96 'kosten'.

Welke afgevaardigde pakt dit op en maakt er een ingezonden stuk van voor de bondsvergadering van 27 november a.s.? Een mooie klus voor John Appels, Paul de Wit, Felicia Versantvoort, Alfonds Seinen, Jacob Baas, Jos Seggers, Frans Neelis, Jan-Maarten ten Katen, Miranda Duijndam, Arjen Eerden, Gert Scholtes en/of Joris van Soerland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Deense wielrenner Jonas Vingegaard won dit weekend de Tour de France van 2022, maar hij blijkt niet alleen van snel fietsen te…

25 juli 2022

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Volgens alleskunner Michiel Kruijt is Ron Daniëls een slimme man, digital nomad Russell Muns heeft z'n huiswerk gedaan om…

19 juli 2022

Campagne Rookvrije Sport van start

Campagne Rookvrije Sport van start

De campagne - De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan - is gestart. In de campagne vragen bekende sporters om een rookvrije…

15 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!