clubzoeker

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Competitie bij Badminton Nederland kost in het najaar €289, in het voorjaar €20

Met de introductie van een dubbelcompetitie in het voorjaar voor €20, toont Badminton Nederland nogmaals aan dat de teambijdrage voor de najaarscompetitie waanzinnig hoog is. Een team van vier spelers krijgt voor de reguliere competitie een ruim 14 keer (!) hogere rekening gepresenteerd dan voor de nieuwe dubbelcompetitie in het voorjaar.

SportSport

Maak kennis met Mark Caljouw!

Wanneer je als seniorteam competitie wil spelen in de reguliere bondscompetitie - vijfde divisie en lager - die van september t/m februari loopt, dan speel je maximaal 14 wedstrijden (7 uit, 7 thuis) en worden enkel, dubbels en gemengddubbels (8 partijen) gespeeld door minimaal vier spelers per team. Voor deze najaarscompetitie factureert Badminton Nederland €289,35 per team.

Ook interessant: De daadwerkelijke kosten van de competitie van Badminton Nederland betreffen echter een fractie hiervan, namelijk 5%.

Nieuwe competitievorm: dubbelcompetitie in het voorjaar

De sportbond heeft onderzoek gedaan en organiseert vanaf januari t/m juni 2022 een voorjaarscompetitie met mannenteams, vrouwenteams en gemengddubbelteams die elk uit tenminste drie spelers bestaan. Een poule heeft maximaal vijf teams en een team speelt maximaal 8 wedstrijden (4 uit, 4 thuis) met drie (gemengd)dubbelpartijen. Iedere speler speelt maximaal twee partijen per keer. Voor deze nieuwe dubbelcompetitie brengt de Nederlandse badmintonbond €20 per team in rekening.

De kosten: najaarscompetitie vs voorjaarscompetitie

competitienajaarvoorjaar
min. aantal spelers43
max. aantal wedstrijden148
max. aantal partijen11224
kosten per team€289,35€20,00
kosten per partij€2,58€0,83

Badminton Nederland is in staat om een voorjaarscompetitie op te zetten voor €0,83 per partij. Als je dit bedrag extrapoleert naar de maximaal 112 partijen in de bondscompetitie tijdens het najaar, dan zou de teambijdrage €92,96 'kosten'.

Welke afgevaardigde pakt dit op en maakt er een ingezonden stuk van voor de bondsvergadering van 27 november a.s.? Een mooie klus voor John Appels, Paul de Wit, Felicia Versantvoort, Alfonds Seinen, Jacob Baas, Jos Seggers, Frans Neelis, Jan-Maarten ten Katen, Miranda Duijndam, Arjen Eerden, Gert Scholtes en/of Joris van Soerland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!