clubzoeker

Smashing sleept eerste winst binnen tegen concurrent AMOR

Smashing sleept eerste winst binnen tegen concurrent AMOR

Dit weekend mocht Smashing aantreden tegen AMOR in Groningen. Zaterdagavond begon de lange rit al naar Groningen waar we een hotel hadden geboekt om ons weekend goed te beginnen. Na het lekkere eten en de vele spelletjes, waren we klaar om zondag de strijd aan te gaan. Vanwege de blessure van Brandon is Dirk meegereisd naar Groningen om in te vallen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dirk en Teun beten het spits af tegen de heren van AMOR (Marco de Jager / Marco Oosterhaven). Na een spannende driesetter, wisten onze heren de wedstrijd naar zich toe te trekken en het eerste punt binnen te brengen (21-18, 15-21, 15-21). Op de andere baan begonnen Denise en Ella hun wedstrijd tegen Jamie Logt en Bianca Oosterhaven. Onze dames hadden wat opstartproblemen, maar wisten uiteindelijk beide sets vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken (14-21, 8-21).

Hierna mochten de singles de baan op, waarin Yannic de eerste was. Hij mocht aantreden tegen Riemco Hof. De eerste set verloor Yannic nipt, maar de tweede set liet hij zien wat hij waard was. Hij won deze set dan ook gecontroleerd. De derde set ging gelijk op tot het einde, maar helaas trok AMOR aan het langste eind (21-19, 14-21, 21-18). Naast Yannic stond Denise haar single te spelen tegen Meike Brul. Voor Denise was het weer even inkomen na een paar wedstrijden eruit te hebben gelegen vanwege een blessure. Maar ze bikkelde goed door en won netjes beide sets (17-21. 18-21).

Met een tussenstand van 1-3, gingen de tweede singles de baan op. Dirk mocht aantreden tegen Marco Oosterhaven. Na wat opstartproblemen met in zijn eigen spel te komen, ging helaas de eerste set aan hem voorbij. Maar hij won de tweede set met goed spel. Tijdens een mooie voorsprong voor Dirk in de derde set, schoot het helaas in zijn hamstring, waardoor hij de partij moest opgeven (21-13, 14-21, 9-13 opgave). Naast Dirk stond Lieke te bikkelen op de andere baan tegen Jamie Logt. De eerste set ging erg gelijk op, maar deze set wist Lieke binnen te harken. De tweede set kwam Lieke beter in haar spel en ze trok de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe (19-21, 9-21).

Tussenstand: 2-4. Nu waren de mixen aan de beurt. Teun en Ella namen het op tegen Marco de Jager en Bianca Oosterhaven. De eerste set ging gelijk op en na een spannende verlenging werd de eerste set door Smashing gewonnen. De tweede set waren Teun en Ella meer in controle en zo wonnen ze de partij (20-22, 14-21). Op de andere baan waren Yannic en Lieke aan het spelen tegen Riemco Hof en Meike Brul. Yannic en Lieke speelden deze wedstrijd netjes gecontroleerd uit en wisten het laatste punt voor Smashing binnen te halen (16-21, 15-21). Dit betekende een mooie 2-6 overwinning voor Smashing, wat ook gelijk de eerste overwinning is van het seizoen.

Na even douchen en drankjes doen met de tegenstander, kon de terugreis vanuit Groningen weer beginnen, waarin de overwinning natuurlijk even gevierd moest worden met een stop bij de KFC.

Dirk bedankt voor het invallen en hopelijk valt de blessure mee! Volgend weekend staat de laatste wedstrijd van de eerste helft op het programma: Smashing – Roosterse. Hier gaat team 1 strijden voor de 8e plek en we hopen natuurlijk op een mooie achterban van toeschouwers.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!