SportSport

Wateringse badmintonners plaatsen zich voor kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Wateringse badmintonners plaatsen zich voor kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen zaterdagavond wist het eerste team van VELO zich te plaatsen voor de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Het team uit Wateringen won overtuigend met 8-0 van Hoornse. Volgende week wordt de laatste wedstrijd van de reguliere fase gespeeld, maar door de dikke uitslag heeft VELO een plek in de kampioenspoule al veiliggesteld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Duo Jim Middelburg en Russell Muns was in de herendubbel een maatje te groot voor tegenstanders Dave Veerman en Thomas Sibbald en won met duidelijke cijfers in twee games. Op de andere baan begonnen Myke Halkema en Milou Lugters ietwat slordig in hun damesdubbel tegen Jessica Ottenhoff en Mireille van Daal. Echter, de dames herpakten zich goed en wonnen de partij uiteindelijk nog redelijk gemakkelijk: 21-17 en 21-10.

Dion Rovers speelde erg geconcentreerd en slim tegen Joey Muns (broer van Russell) en Nick Fransman liet weer eens zien dat hij een over een subliem netspel beschikt, waar tegenstander Thomas geen antwoord op had. Beide mannen wonnen gemakkelijk hun wedstrijd met ruime cijfers.

De dames daarentegen hadden beiden drie sets nodig om een overwinning eruit te slepen. Hanna Couwenhoven had een hele kluif aan Mireille, maar door tactisch spel en te blijven gaan voor elke bal, sleepte Hanna knap haar damessingel binnen. Fredrika Lagerstedt speelde op de baan ernaast tegen oud-teamgenoot Simone Hermsen. In de eerste set speelde ze geconcentreerd en kon ze het initiatief pakken met haar versnellingen. In de tweede set had ze wat last van concentratieverlies en maakte daardoor te veel fouten. Gelukkig herpakte Fredrika zich in de derde set vanaf het eerste punt en kon ze geconcentreerd en met haar eigen spel de wedstrijd winnend afsluiten.

Coach Franklin Telwin had besloten om de vaste mixkoppels te draaien: Russell en Myke mochten het opnemen tegen Joey en Simone en Jim en Milou speelden tegen Dave en Jessica. De gebroeders Muns lieten zien dat het talent voor hard vlak spel in de familie zit, maar Russell had hierin de overhand. Daarnaast waren Russell en Myke duidelijk sterker in de servicesituatie en het netspel, waardoor winst nooit in gevaar was. Jim en Milou hadden iets meer moeite met hun tegenstanders. Vooral in de tweede set kwamen ze niet lekker in hun spel, maar mede door wat foutjes van Dave en Jessica trokken Jim en Milou de tweede set met 21-19 naar zich toe.

Dit resulteerde in een mooie 8-0 winst voor het eerste team van VELO. Coach Franklin Telwin was erg te spreken over zijn team: "Het is de zesde winst op rij, de eerste met een maximale score en daarmee is de kampioenspoule voor het einde van de eerste fase veiliggesteld. Dat is een fantastisch resultaat neergezet door een fantastisch team!"

Volgende week zaterdag 13 november speelt VELO de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen koploper Drop Shot, om 19.00 uur in de VELO-hal. Hier zal worden bepaald op welke plek de Wateringers eindigen en met hoe veel bonuspunten het team de kampioenspoule in gaat.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!