Meld jouw badmintonclub elk lid aan bij Badminton Nederland?

Meld jouw badmintonclub elk lid aan bij Badminton Nederland?

Elke lidvereniging van Badminton Nederland is statutair verplicht om élk lid aan te melden bij de Nederlandse badmintonbond in Nieuwegein. Talloze aangesloten badmintonverenigingen in ons land slagen er niet in om zich hieraan te houden. Het jachtseizoen is weer geopend!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens de Bondsvergadering van zaterdag 27 november a.s. wordt de voortgang besproken van de Badminton Nederland zoektocht naar zulke bewust of onbewust anarchistische lidverenigingen.


Agendapunt 7.4 Ter informatie: stand van zaken 'Aanmelden leden'

Tijdens de bondsvergadering in juni 2021 is mondeling toegelicht dat in het eerste halfjaar 2021, als gevolg van de beperkende coronamaatregelen er geen vervolg is gegeven aan het project Aanmelden leden. Na de zomervakantie is het project weer opgepakt en is een 4-tal verenigingen benaderd waarvan het vermoeden bestond dat niet alle leden waren aangemeld.

De uitkomst hiervan is:

  • twee verenigingen die bij Badminton Nederland maar een handjevol leden hadden aangemeld hebben zich naar aanleiding van de controle afgemeld;
  • één vereniging meldde niet alle leden aan en heeft constructief en positief gereageerd met als resultaat dat ze 41 leden aangemeld hebben (en ervoor betaald voor 2020 en 2021) en toegezegd hebben voortaan alle leden aan te blijven melden;
  • één vereniging bleek na de controle wel alle leden te hebben aangemeld maar bleek onderdeel van een constructie te zijn waardoor in hun hal ook andere activiteiten (geen sport) aangeboden worden aan niet-leden.

Samenvatting aangemelde leden, stand per 8 november 2021

PeriodeAantal aangemelde leden
September 2019 t/m maart 2020
1e tranche (okt-dec 2020)
2e tranche (dec 2020-jan 2021)
3e tranche (sept-okt 2021)
1970
96
78
41
Totaal2.185

Het contact met de verenigingen die worden aangeschreven is intensief. De verenigingen vragen veelal om een toelichting waarom ze aangeschreven zijn. Het is belangrijk dat tijdens dit proces voldoende aandacht aan deze verenigingen besteed wordt om goed in contact te blijven zodat de verenigingen ook betrokken blijven bij Badminton Nederland. De doorlooptijd is hierdoor langer dan aanvankelijk verwacht, nog afgezien van de impact van corona in 2020 en 2021. Het doel blijft echter onverminderd: alle verenigingen die bij Badminton Nederland zijn aangesloten melden alle leden aan. Hieraan zal blijven gewerkt worden.

Komende periode

Indien er in de komende weken geen beperkende coronamaatregelen voor de badmintonsport getroffen worden door de overheid zal de volgende tranche eind november plaatsvinden. Dan zullen vijf verenigingen worden aangeschreven waarvan het vermoeden bestaat dat ze niet alle leden aanmelden.

Bron: Badminton Nederland

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!