SportSport

Meld jouw badmintonclub elk lid aan bij Badminton Nederland?

Meld jouw badmintonclub elk lid aan bij Badminton Nederland?

Elke lidvereniging van Badminton Nederland is statutair verplicht om élk lid aan te melden bij de Nederlandse badmintonbond in Nieuwegein. Talloze aangesloten badmintonverenigingen in ons land slagen er niet in om zich hieraan te houden. Het jachtseizoen is weer geopend!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens de Bondsvergadering van zaterdag 27 november a.s. wordt de voortgang besproken van de Badminton Nederland zoektocht naar zulke bewust of onbewust anarchistische lidverenigingen.


Agendapunt 7.4 Ter informatie: stand van zaken 'Aanmelden leden'

Tijdens de bondsvergadering in juni 2021 is mondeling toegelicht dat in het eerste halfjaar 2021, als gevolg van de beperkende coronamaatregelen er geen vervolg is gegeven aan het project Aanmelden leden. Na de zomervakantie is het project weer opgepakt en is een 4-tal verenigingen benaderd waarvan het vermoeden bestond dat niet alle leden waren aangemeld.

De uitkomst hiervan is:

  • twee verenigingen die bij Badminton Nederland maar een handjevol leden hadden aangemeld hebben zich naar aanleiding van de controle afgemeld;
  • één vereniging meldde niet alle leden aan en heeft constructief en positief gereageerd met als resultaat dat ze 41 leden aangemeld hebben (en ervoor betaald voor 2020 en 2021) en toegezegd hebben voortaan alle leden aan te blijven melden;
  • één vereniging bleek na de controle wel alle leden te hebben aangemeld maar bleek onderdeel van een constructie te zijn waardoor in hun hal ook andere activiteiten (geen sport) aangeboden worden aan niet-leden.

Samenvatting aangemelde leden, stand per 8 november 2021

PeriodeAantal aangemelde leden
September 2019 t/m maart 2020
1e tranche (okt-dec 2020)
2e tranche (dec 2020-jan 2021)
3e tranche (sept-okt 2021)
1970
96
78
41
Totaal2.185

Het contact met de verenigingen die worden aangeschreven is intensief. De verenigingen vragen veelal om een toelichting waarom ze aangeschreven zijn. Het is belangrijk dat tijdens dit proces voldoende aandacht aan deze verenigingen besteed wordt om goed in contact te blijven zodat de verenigingen ook betrokken blijven bij Badminton Nederland. De doorlooptijd is hierdoor langer dan aanvankelijk verwacht, nog afgezien van de impact van corona in 2020 en 2021. Het doel blijft echter onverminderd: alle verenigingen die bij Badminton Nederland zijn aangesloten melden alle leden aan. Hieraan zal blijven gewerkt worden.

Komende periode

Indien er in de komende weken geen beperkende coronamaatregelen voor de badmintonsport getroffen worden door de overheid zal de volgende tranche eind november plaatsvinden. Dan zullen vijf verenigingen worden aangeschreven waarvan het vermoeden bestaat dat ze niet alle leden aanmelden.

Bron: Badminton Nederland

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!