SportSport

Smashing blijkt maatje te klein voor VELO

Smashing blijkt maatje te klein voor VELO

Na twee weken rust mocht Smashing weer aantreden en dit keer tegen VELO uit Wateringen. Wegens meerdere blessures waren er deze keer drie invallers waarvan twee debutanten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Één van hen was Brigit Steetzel die, samen met invalster Kim Fleuren, de damesdubbel speelde tegen Milou Lugters en Myke Halkema. Ondanks een aantal goede rally’s merkten de dames van Smashing toch wel wat niveauverschil. Ze moesten de punten helaas aan zich voorbij laten gaan. De eerste wedstrijd ging dus naar VELO, 0-1.

Op de andere baan stond het gelegenheidskoppel Yannic en Teun tegen Jim Middelburg en Russell Muns. In de eerste set moesten de heren nog wennen aan het hoge tempo van de spelers van VELO. In de tweede set konden ze hier beter mee omgaan en ging het zelfs een lange tijd gelijk op. Helaas konden de heren van VELO nog een tandje bijzetten en trokken deze wedstrijd naar zich toe, 0-2.

Vervolgens waren de herensingles aan de beurt. Debutant Terence Beijloos speelde tegen Ruben Kweekel. Terence was nog wat afwachtend in de eerste set, maar kon heel goed meekomen in de rally's. Ondanks de goede rally's moest Terence deze set aan zich voorbij laten gaan. In de tweede set wist Terence meer initiatief te tonen en wist hij ook meer punten te scoren. Helaas net niet genoeg voor setwinst en verloor dus de partij, 0-3. Op de baan ernaast speelde Yannic tegen Dion Rovers de tweede herenenkel. Yannic moest nog in zijn spel komen en verloor de eerste set. De tweede set begon voortvarend voor Yannic. Bij de 11 had Yannic een riante voorsprong, maar hij wist dit niet vast te houden doordat Dion steeds beter ging spelen. Ook dit punt ging naar VELO en Smashing keek tegen een 4-0 achterstand aan.

Daarna waren de damesenkels aan de beurt. Brigit wist goed stand te houden en iedereen positief te verassen door de eerste set tegen Fredrika Lagerstedt binnen te slepen. In de tweede set kon Fredrika toch het tij keren en haalde deze set binnen. De derde set was spannend en ging gelijk op. Toch wist Fredrika een paar puntjes voorsprong te pakken en gaf deze niet meer uit handen, 0-5. Naast Brigit begon Lieke aan haar single tegen Hanna Couwenhoven. Lieke had een vliegende start en wist met gemak de eerste set te winnen. Door te snel te willen scoren in de tweede set, maakte ze het zichzelf moeilijk en wist Hanna in de verlenging hiervan te profiteren. In de derde set herpakte Lieke zich weer en ze wist zo het eerste punt voor Smashing binnen te halen, 1-5.

Terence en Kim mochten daarna spelen tegen het ervaren koppel Myke en Jim. Met die ervaring bleken ze dan ook een maatje te groot en verloor Smashing in 2 sets. In de laatste wedstrijd van de avond mochten Lieke en Teun aantreden tegen Milou en Ruben. Het was een spannende wedstrijd waarin het in de eerste set gelijk op ging. Ondanks de paar punten voorsprong voor VELO maakten Milou en Ruben op het eind een paar cruciale fouten die hen de eerste set kostten. De tweede set bleek ook erg gelijk op te gaan, maar deze keer trok Smashing aan het kortste eind. In de derde set kon VELO nog een tandje bijzetten, waardoor het team uit Wateringen met een 7-1 winst huiswaarts ging.

Kim, Brigit en Terence, bedankt voor het invallen! En supporters, bedankt voor het aanmoedigen! Volgend weekend staat de belangrijke uitwedstrijd in Groningen op het programma tegen concurrent AMOR.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!