SportSport

Almere blijft koploper na 2-6 winst op VELO

Almere blijft koploper na 2-6 winst op VELO

De club uit Flevoland heeft weer uitstekende zaken gedaan in de kampioenspoule. In het dubbelweekend, waarin het zaterdag vrij was, boekte het team van coach Dave Khodabux een 6-2 winst in Wateringen op VELO.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er was opnieuw een prima zege van Diede Odijk. Zij versloeg Fredrika Lagerstedt met 21-17 en 21-14. Het was de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De strijd zal voor Avi Air op zondag 9 januari tegen DKC worden hervat.

Topsport is uitgezonderd van de coronamaatregelen en ook de eredivisie valt daar onder. Zo reisde team 1 af naar Wateringen voor de wedstrijd tegen VELO.

Zoals altijd eerst de dubbels en daar verloren onze mannen toch vrij kansloos van Nick Fransman en Russell Muns. Zo konden Alex Vlaar en Timo Stoffelen in het begin van de eerste game nog in het spoor blijven maar ging de winst ruim met 21-13 naar Nick en Russell. In de tweede ging het nog iets sneller. Met 21-11 was het eerste punt voor VELO.

Een zwaar bevochten eerste game voor Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Myke Halkema en Milou bleken daarin taaie tegenstanders. De game ging dan ook nipt naar Almere met 24-22. In de tweede game verliep het wat makkelijker voor de Cheryl en Kirsten en wonnen die met 21-14.

Sebastiaan hoefde niet het beste spel van zich te laten zien om Dion Rovers te verslaan. Dion bleef de hele partij in de buurt van Sebastiaan maar winst zat er niet in. Geen ruime zege maar met 21-18 en 21-17 bracht hij de tussenstand op 2-1 in Almeers voordeel.

Ondertussen was Ieva Pope begonnen aan haar partij tegen Hanna Couwenhoven. Hoewel Hanna aardig kon meekomen in de partij wist Ieva de eerste game zonder al te veel moeite met 21-15 binnen te halen. In de tweede game waren de krachtsverschillen als in de eerste. Ook nu was het Ieva die de winst naar zich toe trok. Met 21-16 bracht zij de stand voor Almere op 3-1.

Voor Dennis Koppen was het niet direct de verwachting om na partij tegen Nick Fransman met winst van de baan te stappen. Bij de break stond hij dan ook met 11-5 achter. Maar dat betekende niet dat Dennis zich zomaar gewonnen zou geven en knokte zich terug in de game naar 11-12 en bij 18-18 waren er plotseling mogelijkheden voor gamewinst. Toch moest hij de winst met 21-18 aan Nick laten. In de tweede game was Dennis zichtbaar niet tevreden over zijn spel. De 21-9 winst voor Nick zegt daarbij alles. VELO terug naar 3-2.

Diede Odijk verloor nog haar vorige ontmoeting met Fredrika Lagerstedt op de Avi Air masters in 2019 na een spannende 3-setter. Maar dat zal ze nu wel even rechtzetten. Hoewel Fredrika zeker niet slecht speelde was het Diede die regelmatig de lakens uitdeelde. De eerste game ging dan ook verdiend met 21-17 naar Diede. In de tweede game was het verschil nog iets groter en die pakte ze met 21-14.

De mix van Cheryl Seinen en Alex Vlaar tegen Myke Halkema en Jim Middelburg was op voorhand al een spannende partij. En dat bleek. Bij de break was er een 11-6 voorsprong voor Almere maar puntje voor puntje slopen Myke en Jim dichterbij tot 18-17. Voldoende was het niet want met 3 scores op rij ging de game met 21-17 naar Cheryl en Alex. In de tweede game stond het regelmatig gelijk maar op het tweede matchpoint was de winst er met 21-19.

Nu was het aan Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick om het belangrijke zesde punt binnen te halen. De eerste twee games werden verdeeld. 21-18 voor Kirsten en Dyon en de tweede was voor Milou en Russell met 21-15. In de derde game liepen de Almeerders uit naar 9-3 maar zagen VELO net zo snel weer terug komen tot 9-7. Een keerpunt in de partij was het niet. Kirsten en Dyon speelden de partij toch noch vrij eenvoudig uit en wonnen de derde game met een ruime 21-12.

Dat betekende een mooie 6-2 overwinning en behoud van de koppositie in de kampioenspoule. De volgende wedstrijd, zoals het er nu uit ziet weer zonder publiek, is thuis op zondag 9 januari om 14.00 uur. De tegenstander zal dan DKC zijn.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!