SportSport

VELO lijdt dik verlies tegen Almere

VELO lijdt dik verlies tegen Almere

Afgelopen zaterdag speelde VELO de een na laatste wedstrijd van de kampioenspoule, met publiek, uit tegen Almere. Almere trad aan met hun sterkste spelers en dit was te zien aan de einduitslag: Almere won duidelijk met 7-1 van het team uit Wateringen.

clubzoeker

Ken je BV Houten al?

Ditmaal speelden Jim Middelburg en Russell Muns weer de herendubbel. Zij namen het op tegen Alex Vlaar en Adam Hall, een koppel dat tot dan toe nog ongeslagen was. Jim en Russell begonnen sterk aan de wedstrijd en konden, mede door wat frustraties aan de overkant, de eerste set naar zich toetrekken. De mannen van VELO zetten dit goede spel door in de tweede set en hadden lange tijd een voorsprong. Helaas kwamen Alex en Adam bij een stand van 15-15 langszij en wonnen de tweede en uiteindelijk ook de derde set. Ook Myke Halkema en Milou Lugters mochten weer samen de baan op voor de damesdubbel. Helaas konden zij niet onder de druk van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit uitkomen en kwamen nooit dichtbij een overwinning.

Bij de herensingels mocht kopman Nick Fransman het opnemen tegen Dennis Koppen en Dion Rovers tegen Sebastiaan Li. Nick bewoog niet zo soepel over de baan als we van hem gewend zijn, maar vocht zich in de wedstrijd en pakte uiteindelijk de winst in twee sets door op de juiste momenten te pieken. Dion liet ook niet zijn beste spel zien, kon zijn draai niet vinden, en verloor met duidelijke cijfers van Sebastiaan. Hanna Couwenhoven en Fredrika Lagerstedt speelden beiden goede wedstrijden tegen respectievelijk Estelle van Leeuwen en Diede Odijk. Vooral Fredrika liet tactisch en fysiek sterk spel zien, waarmee ze het Estelle erg moeilijk maakte. Helaas trok Estelle uiteindelijk aan het langste eind en won met 21-18 in de derde set. Hanna vocht ook voor wat ze waard was, maar was niet opgewassen tegen de technische slagen van Diede en verloor in twee sets.

Jim en Myke konden in de gemengddubbel hun sterke spel van de afgelopen weken niet doorzetten. Waar ze in de eerste set nog redelijk goed mee konden komen, deden de scherpe services en returns van Adam en Cheryl hun de das om. Op de andere baan speelden Russell en Milou hun mix tegen Alex en Kirsten. Met lange rally's, tactisch spel van beide kanten en waar Russell en Milou probeerden uit te voeren waar ze de afgelopen weken op getraind hebben, trokken Alex en Kirsten helaas aan het langste eind.

Dit resulteerde in een 7-1 verlies voor de spelers van VELO Badminton tegen een betere tegenstander. Met de eindstreep van de kampioenspoule in zicht maakt het team van Coach Franklin Telwin door deze uitslag nagenoeg geen kans meer op een plek in de play-offs. Volgende week staan er geen eredivisiewedstrijden op het programma in verband met het NK. Zaterdag 12 februari speelt VELO hun laatste wedstrijd in de kampioenspoule, uit tegen Drop Shot. Hier moet minimaal 1-7 gewonnen worden om een plek in de play-offs veilig te stellen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!