SportSport

Gelijkspel voor Smashing tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel voor Smashing tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Dit weekend was het laatste weekend van de competitie in de handhavingspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Deze wedstrijd was erg spannend, aangezien kans op directe handhaving op het spel stond. Met een 5-3 winst zou Smashing sowieso geen promotie-/degradatiewedstrijden hoeven te spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als eerst mochten Yannic en Brandon het opnemen tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set begonnen de heren goed, maar aan het einde sloeg het om en wisten de heren uit Hoorn te winnen. De tweede set wisten de heren van Smashing goed stand te houden en zij sleepten deze binnen. In de derde set keken Yannic en Brandon tegen een 20-17 achterstand aan. Maar onze heren gaven niet zomaar op, en wisten uiteindelijk de winst van de eerste wedstrijd vast te stellen.

Ook Lieke en Ella hadden een goede start tegen Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff. Ze wisten goed stand te houden tegen dit sterke dubbel, maar moesten toch buigen in de eerste set. In de tweede set wisten de Wijchense dames goed mee te komen. Helaas lukte het na de 11 niet meer en werd de partij door Hoornse gemakkelijk binnen gesleept.

Vervolgens nam Teun het op tegen Thomas Sibbald. Teun had een vliegende start en pakte dan ook de eerste set. Vervolgens keek hij tegen een te grote afstand aan in de tweede set en moest deze verloren laten gaan. In de derde set speelde Thomas toch net wat slimmer en moest Teun de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Invalster Kim trad aan tegen Mireille van Daal. Kim speelde een goede eerste set, maar Mireille bleek toch net een tandje te sterk. Kim begon in de tweede set nog beter te spelen en wist Mireille het erg lastig te maken. Uiteindelijk trok Mireille de partij toch naar zich toe.

Vervolgens mocht Yannic singelen tegen Joey. De strijd ging wederom gelijk op en na een spannend slot in de eerste set trok Joey deze net naar zich toe. De tweede set ging Yannic voortvarend van start en maakte dit ook goed af. De derde set ging gelijk op, maar Yannic speelde erg goed en pakte het tweede punt voor Smashing. Lieke was standvastig en wist gemakkelijk van Simone Hermsen te winnen. Om de 5-3 winst te behalen moesten de laatste twee mixen door Smashing gewonnen worden.

Brandon en Kim speelden tegen Dave en Jessica. Het duo van Smashing begon sterk en met ook wat foutjes van de tegenstander wonnen ze de eerste set. De tweede set kwamen Dave en Jessica beter in hun spel en kwamen Brandon en Kim op een achterstand te staan en moesten deze set aan zich voorbij laten gaan. Helaas konden de spelers van Smashing het tij niet keren en wisten de spelers van Hoornse BV deze mix te winnen. Als laatste speelde Teun en Ella tegen Iris en Thomas. Teun en Ella begonnen erg goed en pakten vrij gemakkelijk de eerste set. De tweede set ging wat meer gelijk op, maar met sterk spel van Teun en Ella pakten ze ook deze set.

Eindstand: 4-4, een prima prestatie, maar helaas net niet genoeg voor een 8e plek. Eind april zijn de promotie-/degradatiewedstrijden. Het is nog even afwachten of en tegen wie deze gespeeld gaan worden, maar we gaan er natuurlijk zeker voor strijden!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!