Gelijkspel voor Smashing tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel voor Smashing tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Dit weekend was het laatste weekend van de competitie in de handhavingspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Deze wedstrijd was erg spannend, aangezien kans op directe handhaving op het spel stond. Met een 5-3 winst zou Smashing sowieso geen promotie-/degradatiewedstrijden hoeven te spelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als eerst mochten Yannic en Brandon het opnemen tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set begonnen de heren goed, maar aan het einde sloeg het om en wisten de heren uit Hoorn te winnen. De tweede set wisten de heren van Smashing goed stand te houden en zij sleepten deze binnen. In de derde set keken Yannic en Brandon tegen een 20-17 achterstand aan. Maar onze heren gaven niet zomaar op, en wisten uiteindelijk de winst van de eerste wedstrijd vast te stellen.

Ook Lieke en Ella hadden een goede start tegen Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff. Ze wisten goed stand te houden tegen dit sterke dubbel, maar moesten toch buigen in de eerste set. In de tweede set wisten de Wijchense dames goed mee te komen. Helaas lukte het na de 11 niet meer en werd de partij door Hoornse gemakkelijk binnen gesleept.

Vervolgens nam Teun het op tegen Thomas Sibbald. Teun had een vliegende start en pakte dan ook de eerste set. Vervolgens keek hij tegen een te grote afstand aan in de tweede set en moest deze verloren laten gaan. In de derde set speelde Thomas toch net wat slimmer en moest Teun de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Invalster Kim trad aan tegen Mireille van Daal. Kim speelde een goede eerste set, maar Mireille bleek toch net een tandje te sterk. Kim begon in de tweede set nog beter te spelen en wist Mireille het erg lastig te maken. Uiteindelijk trok Mireille de partij toch naar zich toe.

Vervolgens mocht Yannic singelen tegen Joey. De strijd ging wederom gelijk op en na een spannend slot in de eerste set trok Joey deze net naar zich toe. De tweede set ging Yannic voortvarend van start en maakte dit ook goed af. De derde set ging gelijk op, maar Yannic speelde erg goed en pakte het tweede punt voor Smashing. Lieke was standvastig en wist gemakkelijk van Simone Hermsen te winnen. Om de 5-3 winst te behalen moesten de laatste twee mixen door Smashing gewonnen worden.

Brandon en Kim speelden tegen Dave en Jessica. Het duo van Smashing begon sterk en met ook wat foutjes van de tegenstander wonnen ze de eerste set. De tweede set kwamen Dave en Jessica beter in hun spel en kwamen Brandon en Kim op een achterstand te staan en moesten deze set aan zich voorbij laten gaan. Helaas konden de spelers van Smashing het tij niet keren en wisten de spelers van Hoornse BV deze mix te winnen. Als laatste speelde Teun en Ella tegen Iris en Thomas. Teun en Ella begonnen erg goed en pakten vrij gemakkelijk de eerste set. De tweede set ging wat meer gelijk op, maar met sterk spel van Teun en Ella pakten ze ook deze set.

Eindstand: 4-4, een prima prestatie, maar helaas net niet genoeg voor een 8e plek. Eind april zijn de promotie-/degradatiewedstrijden. Het is nog even afwachten of en tegen wie deze gespeeld gaan worden, maar we gaan er natuurlijk zeker voor strijden!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse…

28 september 2022

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee…

27 september 2022

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Wanneer we het hebben over badminton, dan ziet iedereen vaak het beeld voor zich van een stel mensen die onbeholpen proberen de…

27 september 2022

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

De wereldranglijst badminton wordt elke week bijgewerkt. Singelaar en badmintonvlogger Gayle Mahulette staat voor het eerst in…

27 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!