clubzoeker

Gelijkspel Almere tegen Duinwijck in laatste competitieduel

Gelijkspel Almere tegen Duinwijck in laatste competitieduel

De laatste competitiewedstrijd van de Nederlandse Badminton Eredivisie (seizoen 2021-2022) eindigde in 4-4 tegen Duinwijck dat geen compleet team op de been kon brengen. Almere speelde zonder Cheryl Seinen, Alex Vlaar, Adam Hall en Estelle van Leeuwen. In de finale wacht de winnaar van de play-offs en die gaat tussen Drop Shot en Duinwijck. Drop Shot speelde gelijk tegen VELO.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide teams dus niet op volle sterkte maar de wedstrijd was dan ook meer voor de statistieken. Voor een aantal spelers weer een mogelijkheid hun kwaliteiten te tonen. De wedstrijd begon dus met een reglementaire voorsprong van 2-0 voor Almere vanwege het niet kunnen spelen van 2 partijen door Duinwijck.

Timo Stoffelen en Dennis Koppen beten de spits af tegen Jordy Hilbink en Brian Wassink. Onze mannen keken vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en winst zat er eigenlijk geen moment in. Zo konden ze aan het eind van de eerste game de achterstand nog wel verkleinen maar Brian en Jordy waren met 21-16 en 21-13 toch te sterk.

Bij de dames dubbel een heel ander verhaal. Daarin waren Kirsten de Wit en Diede Odijk veel te sterk voor Chloë Mayer en Susan Li. Een snelle 6-0 voorsprong was de voorbode voor een ruime winst. Die kwam er want Chloë en Susan kwamen er vrijwel niet aan te pas. Met 21-10 en 21-13 zetten zij Almere op een 3-1 voorsprong.

Een heren enkel partij waarin Sebastiaan Li het af moest leggen tegen Jordy Hilbink die in het tweede deel van de eerste game snel uitliep naar 21-13. Een knap herstel van Sebastiaan in de tweede game waarin hij een 7-2 voorsprong nam maar zag Jordy terugkomen tot 11-9. Maar snel nam hij weer het initiatief en met 21-12 dus een derde game. Een kleine achterstand wist Sebastiaan nog om te zetten in een 16-15 voorsprong maar kon zijn niveau niet vasthouden waarvan Jordy kon profiteren: 21-16.

Een goede start van Ieva Pope. Ze nam dan ook steeds met rond 3 punten leiding in de eerste game en kreeg 3 gamepoints maar moest het eerste gamepoint laten aan tegenstandster Chloë. Dat wist Ieva nog weg te werken maar Chloë sloeg alsnog toe en won de game met 23-21. In de tweede game deden de dames tot de break niets aan elkaar onder. Maar vanaf dat moment benutte Chloë elke kans en moest Ieva met 21-13 duidelijk het onderspit delven.

Wat een machtsvertoon van Diede tegen Susan. Diede gunde haar geen moment om in de partij te komen en dat leidde tot een 21-13 gamewinst. In de tweede game wist Susan wat meer partij te bieden maar echt moeilijk kon ze het Diede niet maken. 21-10 in de tweede game gaf de stand gelukkig een wat beter aanzien. Tussenstand 4-3.

Sabine de Wit mocht haar opwachting maken met Timo in het gemengd dubbel. Aan de overkant stond niemand minder dan Selena Piek die met Brian de opponenten vormden. Sabine en Timo konden redelijk in de buurt blijven van het sterke koppel maar de winst ging zoals verwacht met 21-15 naar de Haarlemmers. In de tweede game waren de krachtsverschillen iets groter en met 21-12 kwam er een eind aan de partij en de wedstrijd. Eindstand 4-4.

Op naar de finale die op 26 maart gespeeld zal worden in Sportcampus Zuiderpark Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek zijn inmiddels…

7 februari 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in…

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!