In de modder van de Nederlandse badmintonwereld

In de modder van de Nederlandse badmintonwereld

Leraar Michiel Kruijt geeft zijn ongezouten mening samen met ASML-man Russell Muns en de papa van nationale jeugdselectiespeler Meerte Loos in de onregelmatige podcast van BadmintonInside. Vast onderwerp: het succes van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

clubzoeker

Ken je ABC'14 al?

Inmiddels is de podcastserie toe aan een tweede aflevering, met daarin de Dutch International (waar waren de Nederlandse toppers?), AirBadminton (is dit de Heilige Graal van Badminton Nederland waar niemand op zit te wachten?) en transfergeruchten (hoeveel heb je als club aan een zak sponsorgeld op de lange termijn?).

Diepgeworteld in de Nederlandse badmintonwereld

De stemmen in deze badmintonpodcast staan als badmintonouder, actieve eredivisiespelers en/of oud-international tot hun middel in de modder van de Nederlandse badmintonwereld. Ze zijn niet zomaar de gemiddelde recreant die het over de NBB heeft als Badminton Nederland bedoeld wordt en met 7 kilo bespanning speelt in een Prince racket uit 1998...

Toch waren ze - zo bleek in podcast nr 1 - niet of amper op de hoogte van (de functie van) de Woosh app die Badminton Nederland al jaren loopt te pushen als een Culemborgse XTC-pillenverkoper. Ergens wel wonderbaarlijk.

Anderzijds raakt dat ook goed aan hun kritiek die iedere keer terugkeert als het gaat om de vermarkting van het product badminton door het bondsbureau in Nieuwegein. Dat kan en moet beter. Als zelfs de allergrootste insiders al niet goed bereikt worden, hoe moet het dan met die honderdduizenden recreatieve pluimballers in den lande die misschien Badminton Nederland niet eens kennen?

Oude wijn in nieuwe zakken?

De onderwerpen die Michiel, Russell en gespreksdirigent Michael aansnijden zijn niet nieuw, maar veelal van alle tijden. De drie heren zorgen door hun inhoudelijke kennis, zelfreflectie en prettige onderlinge interactie gelukkig voor een podcast - in de Nederlandse badmintonwereld toch een noviteit - waarvan je uitkijkt naar de volgende aflevering.

Ze bewijzen gedrieën dat een podcast (net als goed commentaar tijdens een NK livestream...) niet louter afhangt van goede technische faciliteiten, maar vooral valt of breekt op de inhoud.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!