SportSport

In de modder van de Nederlandse badmintonwereld

In de modder van de Nederlandse badmintonwereld

Leraar Michiel Kruijt geeft zijn ongezouten mening samen met ASML-man Russell Muns en de papa van nationale jeugdselectiespeler Meerte Loos in de onregelmatige podcast van BadmintonInside. Vast onderwerp: het succes van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Inmiddels is de podcastserie toe aan een tweede aflevering, met daarin de Dutch International (waar waren de Nederlandse toppers?), AirBadminton (is dit de Heilige Graal van Badminton Nederland waar niemand op zit te wachten?) en transfergeruchten (hoeveel heb je als club aan een zak sponsorgeld op de lange termijn?).

Diepgeworteld in de Nederlandse badmintonwereld

De stemmen in deze badmintonpodcast staan als badmintonouder, actieve eredivisiespelers en/of oud-international tot hun middel in de modder van de Nederlandse badmintonwereld. Ze zijn niet zomaar de gemiddelde recreant die het over de NBB heeft als Badminton Nederland bedoeld wordt en met 7 kilo bespanning speelt in een Prince racket uit 1998...

Toch waren ze - zo bleek in podcast nr 1 - niet of amper op de hoogte van (de functie van) de Woosh app die Badminton Nederland al jaren loopt te pushen als een Culemborgse XTC-pillenverkoper. Ergens wel wonderbaarlijk.

Anderzijds raakt dat ook goed aan hun kritiek die iedere keer terugkeert als het gaat om de vermarkting van het product badminton door het bondsbureau in Nieuwegein. Dat kan en moet beter. Als zelfs de allergrootste insiders al niet goed bereikt worden, hoe moet het dan met die honderdduizenden recreatieve pluimballers in den lande die misschien Badminton Nederland niet eens kennen?

Oude wijn in nieuwe zakken?

De onderwerpen die Michiel, Russell en gespreksdirigent Michael aansnijden zijn niet nieuw, maar veelal van alle tijden. De drie heren zorgen door hun inhoudelijke kennis, zelfreflectie en prettige onderlinge interactie gelukkig voor een podcast - in de Nederlandse badmintonwereld toch een noviteit - waarvan je uitkijkt naar de volgende aflevering.

Ze bewijzen gedrieën dat een podcast (net als goed commentaar tijdens een NK livestream...) niet louter afhangt van goede technische faciliteiten, maar vooral valt of breekt op de inhoud.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Meest gemaakte denkfouten van Nederlandse badmintonspelers

Meest gemaakte denkfouten van Nederlandse badmintonspelers

Zolang ik me kan herinneren willen Nederlandse spelers punten halen voor de ranglijsten. Om dat te kunnen doen moet je veel…

13 maart 2023

DKC en Duinwijck spelen finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Bosch

DKC en Duinwijck spelen finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Bosch

Tijdens een zinderende tweede halve finale tussen DKC en Almere heeft de Haagse thuisploeg genoeg punten binnengesleept voor een…

11 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!