clubzoeker

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek vonden zonder gameverlies doorgang naar de tweede ronde.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tabeling en Piek (gestegen naar de 19e positie op de wereldranglijst) speelden 25 minuten tegen Lee Jhe-Huei en Hsu Ya Ching uit Taiwan. In de eerste game keken de Nederlanders tot 14-14 vooral tegen een achterstand aan, die met zes opeenvolgende punten werd doorbroken naar 21-16 voorsprong. De slotgame was een eenzijdig verhaal dat opende met zeven achtereenvolgende punten voor Robin en Selena: 21-10.

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand staan alweer op ze te wachten. De onderlinge head-to-head is in zes wedstrijden sinds januari 2019 ook 6-0 met nimmer een game voor de Nederlanders. Geen onmogelijke opgave maar wel een enorm steile helling tegen de wereldkampioenen van 2021...

Mark Caljouw maakt ranking waar

Voor de Haagse Caljouw (WR28) stond er ook een pittige tegenstander op de rol: Heo Kwang Hee uit Korea (WR33). Gelijk aan zijn landgenoten had Mark in de eerste game lang te stellen met een achterstand, die hij met zes opeenvolgende punten vanaf 12-16 achterstand wist om te buigen naar 21-17. De tweede game werd een Nederlands monoloog met beperkte Koreanse inbreng: na 38 minuten speeltijd tekende Caljouw voor 21-16 winst.

In de volgende ronde treft hij Daren Liew uit Maleisië of Ng Ka Long Angus uit Hongkong. Beiden geen pannenkoeken... al is Daren Liew wel een veteraan met zijn 35 jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!