clubzoeker

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek vonden zonder gameverlies doorgang naar de tweede ronde.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tabeling en Piek (gestegen naar de 19e positie op de wereldranglijst) speelden 25 minuten tegen Lee Jhe-Huei en Hsu Ya Ching uit Taiwan. In de eerste game keken de Nederlanders tot 14-14 vooral tegen een achterstand aan, die met zes opeenvolgende punten werd doorbroken naar 21-16 voorsprong. De slotgame was een eenzijdig verhaal dat opende met zeven achtereenvolgende punten voor Robin en Selena: 21-10.

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand staan alweer op ze te wachten. De onderlinge head-to-head is in zes wedstrijden sinds januari 2019 ook 6-0 met nimmer een game voor de Nederlanders. Geen onmogelijke opgave maar wel een enorm steile helling tegen de wereldkampioenen van 2021...

Mark Caljouw maakt ranking waar

Voor de Haagse Caljouw (WR28) stond er ook een pittige tegenstander op de rol: Heo Kwang Hee uit Korea (WR33). Gelijk aan zijn landgenoten had Mark in de eerste game lang te stellen met een achterstand, die hij met zes opeenvolgende punten vanaf 12-16 achterstand wist om te buigen naar 21-17. De tweede game werd een Nederlands monoloog met beperkte Koreanse inbreng: na 38 minuten speeltijd tekende Caljouw voor 21-16 winst.

In de volgende ronde treft hij Daren Liew uit Maleisië of Ng Ka Long Angus uit Hongkong. Beiden geen pannenkoeken... al is Daren Liew wel een veteraan met zijn 35 jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!