Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek vonden zonder gameverlies doorgang naar de tweede ronde.

clubzoeker

Ken je BC Smashing al?

Tabeling en Piek (gestegen naar de 19e positie op de wereldranglijst) speelden 25 minuten tegen Lee Jhe-Huei en Hsu Ya Ching uit Taiwan. In de eerste game keken de Nederlanders tot 14-14 vooral tegen een achterstand aan, die met zes opeenvolgende punten werd doorbroken naar 21-16 voorsprong. De slotgame was een eenzijdig verhaal dat opende met zeven achtereenvolgende punten voor Robin en Selena: 21-10.

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand staan alweer op ze te wachten. De onderlinge head-to-head is in zes wedstrijden sinds januari 2019 ook 6-0 met nimmer een game voor de Nederlanders. Geen onmogelijke opgave maar wel een enorm steile helling tegen de wereldkampioenen van 2021...

Mark Caljouw maakt ranking waar

Voor de Haagse Caljouw (WR28) stond er ook een pittige tegenstander op de rol: Heo Kwang Hee uit Korea (WR33). Gelijk aan zijn landgenoten had Mark in de eerste game lang te stellen met een achterstand, die hij met zes opeenvolgende punten vanaf 12-16 achterstand wist om te buigen naar 21-17. De tweede game werd een Nederlands monoloog met beperkte Koreanse inbreng: na 38 minuten speeltijd tekende Caljouw voor 21-16 winst.

In de volgende ronde treft hij Daren Liew uit Maleisië of Ng Ka Long Angus uit Hongkong. Beiden geen pannenkoeken... al is Daren Liew wel een veteraan met zijn 35 jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!