SportSport

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee weken. Almere speelde zonder buitenlandse inbreng en zonder Cheryl Seinen en Timo Stoffelen, die dit weekend actief waren in een buitenlandse competitie. Ieva Pope en Rosalie Teuben, vanuit de eerste divisie, waren aan het team toegevoegd.

SportSport

Maak kennis met Andy Buijk!

Aan het einde van de middag stond een 7-1 overwinning op het scorebord, de winnende partijen werden allemaal in 2 games gewonnen. Alleen single speelster Ieve Pope moest de punten aan haar tegenstandster uit Wijchen laten. Coach Dave Khodabux sprak na afloop van een zakelijke overwinning: "Het was vandaag goed genoeg, niet super." Met dit resultaat versterkt Almere de koppositie in de eredivisie waarin het nu vier punten los staat op de nummer 2.

Vandaag vormde Alex Vlaar en Dyon van Wijlick het herendubbel tegen Teun Gootzen en nationaal selectie U17 speler Casper Spaans. Met twee keer 21-13 was Almere een maatje te groot, vooral Alex was heer en meester bij het net.

In het damesdubbel speelden Kirsten de Wit en Diede Odijk tegen Lieke Maes en Ella Peters. In beide games konden de dames uit Wijchen tot de 11 nog enigszins volgen, maar werden uiteindelijk met 21-13 en 21-14 ruimschoots verslagen.

Noah Haase speelde tegen Yannick Smeets. Yannick kon het de rondspelende Noah niet echt lastig maken. Noah won uiteindelijk met 21-13 en 21-10. Ieva Pope had het lastig tegen de aanvallende en op tempo spelende Lieke Maes. Hierdoor liep Ieve eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Steeds 3 of 4 punten achter, weer terugkomen en vervolgens liep Lieke weer uit. Met 17-21 en 16-21 ging het punt naar Smashing.

Diede Odijk liet tegenstandster Leonie Rovers geen kans. Leonie, die vorige week een goeie overwinning tegen DKC had behaald, kreeg van Diede geen kans om in haar spel te komen. Diede zette Leonie steeds goed onder druk en wist met ruime cijfers (7 en 11) te winnen. In de eerste heren single speelde Dennis Koppen tegen Casper Spaans. Dubbelaar Casper Spaans kon het tempo en spel van Dennis niet volgen en werd met 9 en 4 ruimschoots aan de kant gezet.

Alex Vlaar en Rosalie Teuben gingen, ondanks een 0-3 achterstand, voortvarend van start. Tegenstanders Yannick Smeets en Leonie Rovers hadden snel het nakijken. Na 11- 5 tussenstand werd het 21-11. De tweede game ging in eerste instantie gelijk op tot uiteindelijk 13-13. De eindsprint leverde uiteindelijk een 21-15 overwinning op.

In de laatste mix dubbel mochten Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit het opnemen tegen Teun Gootzen en Ella Peters. Tot de 9-9 ging het gelijk op, daarna liepen Dyon en Kirsten makkelijk uit naar 21-11. De tweede game werd steeds met voorsprong gespeeld, maar toch werd het nog 14-14. Ook hier gaf een eindsprint de overwinning met 21-15.

Uiteindelijk een mooie 7-1 overwinning. Volgende week wacht een dubbelweekend in Den Haag, waar achtereenvolgens op zaterdag tegen DKC wordt gespeeld en de dag erna op zondag tegen Drop Shot.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!