Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse badmintonners bovenaan de plaatsingslijst. Zo zijn Mark Caljouw (mannenenkel), Ruben Jille / Ties van der Lecq (mannendubbel) en Robin Tabeling / Selena Piek (gemengddubbel) als eerste geplaatst bij het grote internationale toernooi in Topsportcentrum Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In totaal doen spelers uit 38 landen mee aan de Yonex Dutch Open 2022.

Mark Caljouw (WR-27) opent zijn jacht op titel op de Yonex Dutch Open tegen Kim Bruun (WR-84) uit Denemarken, terwijl Joran Kweekel (WR-82) het in de eerste ronde opneemt tegen een qualifier. In het vrouwenenkel is Gayle Mahulette de voornaamste Nederlandse troef. Ze speelt in de eerste wedstrijd tegen een qualifier. Soraya de Visch Eijbergen heeft zich niet ingeschreven voor het toernooi. Wen Chi Hsu (WR-35, Chinese Taipei) is de nummer één van de plaatsingslijst bij de vrouwen.

Nummer 15 van de wereld in vrouwendubbel

In het vrouwendubbel staat het sterke Engelse koppel Lauren Smith / Chloe Birch (WR-15) als eerste geplaatst voor het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-37). De Nederlandse vrouwen hebben in de eerste ronde een bye. In het mannendubbel opent het koppel Ruben Jille / Ties van der Lecq (WR-37) hun campagne tegen Adam Mendrek / Ondrej Kral (WR-85) uit Tsjechië.

Robin Tabeling / Selena Piek (WR-20) hopen in het gemengddubbel hun tweede titel op het toernooi te veroveren. In de eerste ronde spelen de Nederlanders tegen Joshua Magee / Moya Ryan (WR-572) uit Ierland.

Bekijk hier de gehele loting.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!