clubzoeker

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse badmintonners bovenaan de plaatsingslijst. Zo zijn Mark Caljouw (mannenenkel), Ruben Jille / Ties van der Lecq (mannendubbel) en Robin Tabeling / Selena Piek (gemengddubbel) als eerste geplaatst bij het grote internationale toernooi in Topsportcentrum Almere.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

In totaal doen spelers uit 38 landen mee aan de Yonex Dutch Open 2022.

Mark Caljouw (WR-27) opent zijn jacht op titel op de Yonex Dutch Open tegen Kim Bruun (WR-84) uit Denemarken, terwijl Joran Kweekel (WR-82) het in de eerste ronde opneemt tegen een qualifier. In het vrouwenenkel is Gayle Mahulette de voornaamste Nederlandse troef. Ze speelt in de eerste wedstrijd tegen een qualifier. Soraya de Visch Eijbergen heeft zich niet ingeschreven voor het toernooi. Wen Chi Hsu (WR-35, Chinese Taipei) is de nummer één van de plaatsingslijst bij de vrouwen.

Nummer 15 van de wereld in vrouwendubbel

In het vrouwendubbel staat het sterke Engelse koppel Lauren Smith / Chloe Birch (WR-15) als eerste geplaatst voor het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-37). De Nederlandse vrouwen hebben in de eerste ronde een bye. In het mannendubbel opent het koppel Ruben Jille / Ties van der Lecq (WR-37) hun campagne tegen Adam Mendrek / Ondrej Kral (WR-85) uit Tsjechië.

Robin Tabeling / Selena Piek (WR-20) hopen in het gemengddubbel hun tweede titel op het toernooi te veroveren. In de eerste ronde spelen de Nederlanders tegen Joshua Magee / Moya Ryan (WR-572) uit Ierland.

Bekijk hier de gehele loting.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!