SportSport

Dubbelweekend voor DKC met een topper

Dubbelweekend voor DKC met een topper

Voor DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag speelt de nummer drie van de ranglijst in eigen huis de topper tegen koploper Almere. Zondag gaan de Hagenaars op bezoek bij de huidige nummer zeven: Hoornse.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De resultaten van DKC zijn tot dusver constant te noemen. De ploeg van hoofdtrainer Dennis Lens won alle drie de wedstrijden met 6-2. De mooiste daarvan was ongetwijfeld de zege in de derby tegen VELO. Ondanks dat de selectie DKC tegen de Wateringers verre van compleet was, lukte het wel om zes punten te pakken. De andere overwinningen werden geboekt op de andere Haagse club Drop Shot en Smashing uit Wijchen. Met achttien punten bezet DKC dus een derde plek.

De koploper is Almere. De formatie uit Flevoland heeft vijf punten meer dan DKC. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Almere beduidend minder sterke opponenten trof dan de Hagenaars. Roosterse, Hoornse en Smashing gaan we normaal gesproken terugzien in de handhavingspoule. Voor Almere zal de topper tegen DKC dus de eerste echte test worden. Het kan zomaar eens een gelijk opgaand duel worden.

Tegen Hoornse mogen we niks minder dan een ruime overwinning verwachten voor DKC. Maar een walk-over wordt het vermoedelijk niet. De Noord-Hollanders hebben uit drie wedstrijden negen punten gepakt. Hoornse pikt dus geregeld wat puntjes mee. Aan DKC de taak het niet zover te laten komen.

De wedstrijd DKC - Almere wordt zaterdag 1 oktober gespeeld in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Aanvang is 19.00 uur.

Hoornse BV - DKC wordt zondag 2 oktober gespeeld in sporthal Nieuw Steen in Hoorn. Aanvang is 14.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!