Dubbelweekend voor DKC met een topper

Dubbelweekend voor DKC met een topper

Voor DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag speelt de nummer drie van de ranglijst in eigen huis de topper tegen koploper Almere. Zondag gaan de Hagenaars op bezoek bij de huidige nummer zeven: Hoornse.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De resultaten van DKC zijn tot dusver constant te noemen. De ploeg van hoofdtrainer Dennis Lens won alle drie de wedstrijden met 6-2. De mooiste daarvan was ongetwijfeld de zege in de derby tegen VELO. Ondanks dat de selectie DKC tegen de Wateringers verre van compleet was, lukte het wel om zes punten te pakken. De andere overwinningen werden geboekt op de andere Haagse club Drop Shot en Smashing uit Wijchen. Met achttien punten bezet DKC dus een derde plek.

De koploper is Almere. De formatie uit Flevoland heeft vijf punten meer dan DKC. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Almere beduidend minder sterke opponenten trof dan de Hagenaars. Roosterse, Hoornse en Smashing gaan we normaal gesproken terugzien in de handhavingspoule. Voor Almere zal de topper tegen DKC dus de eerste echte test worden. Het kan zomaar eens een gelijk opgaand duel worden.

Tegen Hoornse mogen we niks minder dan een ruime overwinning verwachten voor DKC. Maar een walk-over wordt het vermoedelijk niet. De Noord-Hollanders hebben uit drie wedstrijden negen punten gepakt. Hoornse pikt dus geregeld wat puntjes mee. Aan DKC de taak het niet zover te laten komen.

De wedstrijd DKC - Almere wordt zaterdag 1 oktober gespeeld in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Aanvang is 19.00 uur.

Hoornse BV - DKC wordt zondag 2 oktober gespeeld in sporthal Nieuw Steen in Hoorn. Aanvang is 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!