Almere deelt zaterdag de punten met DKC

Almere deelt zaterdag de punten met DKC

In een aantrekkelijke wedstrijd eindigde de topper in de Nederlandse Badminton Eredivisie in een 4-4 gelijkspel tussen Almere en DKC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een verrassing in de opstelling was Siril Verma. De uit India afkomstige speler wist het Nederlands kampioen Mark Caljouw knap lastig te maken en de debutant in de Almeerse selectie boog uiteindelijk met 20-22 in de derde game. De dames wonnen hun enkel waar de heren die verloren. De dubbels en de mixen werden verdeeld.

Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell hadden in de eerste game weinig te duchten van Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. In de tweede game kregen onze dames wat meer tegenstand maar de winst kwam niet in gevaar. Met 21-9 en 21-15 was het verschil gemaakt.

Dat gold niet voor de heren dubbel. Alex Vlaar en Adam Hall kwamen duidelijk tekort tegen Mark Caljouw en Michiel Kruijt. Het verschil was hier met 21-14 en 21-11 in Haags voordeel.

Joran Kweekel liet zien dat hij afgelopen maand niet zomaar van Mark Caljouw had gewonnen in de Deense competitie. Nu kon Dennis Koppen in het begin nog in het spoor blijven maar als Joran even een tandje bijschakelt liep hij toch ogenschijnlijk makkelijk weg. Met 21-13 en 21-10 was de Hagenaar dan ook duidelijk te sterk.

Hetzelfde bij de partij tussen Diede Odijk en Flora Wang maar dan in Almeers voordeel. Diede won haar partijen tot nu toe in dit seizoen vrij eenvoudig en dat was nu niet anders. In de eerste game liep ze snel weg bij Flora en won de game met 21-11. In de tweede game speelde Flora sterk maar het was niet voldoende om Diede in de problemen te brengen: 21-15.

Daar was ie dan. De 22-jarige Indiër Siril Verma, winnaar van de zilveren medaille bij de junior wereldkampioenschappen in 2015. Zijn eerste wedstrijd voor Almere en stond meteen tegenover Nederlands kampioen Mark Caljouw. Maar ontzag voor de Nederlandse nummer 1 toonde hij niet. Hij pakte de eerste game met 21-14 maar moest de tweede met 21-16 aan Mark laten. In een spannende derde game leek een stunt in de maak en kwam Siril op 18-16. Maar Mark liet zich niet gek maken kwam langszij en benutte zijn derde matchpoint: 22-20. Maar wat een welkome speler is Siril in de Nederlandse eredivisie.

De Schotse Lauren Middleton nam het op tegen Manon Sibbald. Na achterstand kwam Manon knap terug en won de eerste game met 21-19. Maar Lauren pakte met dezelfde cijfers de tweede game en sleepte er een derde uit. Daarin was het verzet van Manon gebroken en met 21-14 stapte Lauren als winnares van de baan. Dat betekende een tussenstand van 3-3.

Zal er nog een winnaar komen? Na de mixen zullen we het weten. Eleanor en Alex kruisten de degens met Gijs Duijs en Flora Wang. Hoewel ze elkaar niet veel ontliepen was het de Almeerse mix die Gijs en Flora met 21-16 en 21-17 op de knieën kregen.

Kirsten en Adam begonnen niet goed aan hun partij tegen Alyssa en Joran maar vochten zich knap terug in de eerste game. Maar voldoende voor de winst was het niet. Nog een spannend slot in de tweede maar ook hier trok de Haagse mix aan het langste eind. Gamestanden 21-18 en 20-22.

Dat betekent dat er nog steeds drie teams ongeslagen blijven want ook Duinwijck won (8-0 tegen Hoorse) maar Almere blijft met een iets beter gemiddelde koploper.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!