Almere verliest topper tegen Duinwijck

Almere verliest topper tegen Duinwijck

Almere is tegen de eerste nederlaag aangelopen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Het Haarlemse Duinwijck was met 5-3 te sterk dat door de overwinning de koppositie versterkte en nu vijf punten voorsprong heeft op Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC staat één punt achter op Almere. Duinwijck en DKC treffen elkaar volgende week.

De heren Alex Vlaar en Adam Hall stonden (net zoals in de finale) weer tegen over Ties van der Lecq en Brian Wassink. Deze keer was het vanaf het begin een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Game één werd na een 13-18 achterstand vor Almere uiteindelijk net verloren met 22-24. In de tweede game kwamen de Almeerse heren beter in de wedstrijd en werd deze uiteindelijk verdiend gewonnen met 21-18. De derde game kunnen we kort over zijn. Onze mannen wonnen deze terecht met 21-17.

In de eerste game waren de dames van Duinwijck Debora Jille en Imke van der Aar een maatje te groot voor de Almeerse dames Kirsten de Wit en Eleanor O'Donnell. In de tweede game konden Kirsten en Eleanor lang bij blijven (14-14) maar daarna schakelde de dames van Duinwijck een tandje bij en wonnen 7 punten op rij en stond er 21-14 op het scorebord.

Hierna was het de buurt aan Dennis Koppen om te tegen Aram Mahmoud, tegenwoordig Duinwijck, te mogen aantreden. In de eerste game ging het tot 18-18 gelijk op. Helaas maakte Dennis wat foutjes waardoor de game uiteindelijk toch naar Duinwijck ging. In de tweede set maakte Dennis helaas te veel fouten om het Aram nog moeilijk te maken en won Aram de tweede game met 21-7.

In de eerste dames enkel mocht Lauren Middleton het opnemen tegen Nadia Choukri. Dit zou een mooie wedstrijd moeten worden maar Lauren sloeg in de eerste game veel uit waardoor het uiteindelijk een makkelijkste eerste game werd voor Nadia. In de tweede game leek het dezelfde kant op te gaan maar Lauren kwam knap terug in de wedstrijd tot 19-20. Maar toen kwam er een time-out vanwege een bebloede knie van Nadia. Lauren maakte nog wel 20-20 maar door twee missers trok Nadia toch nog aan het kortste eind en won de partij.

Noah Haase tegen Finn Achterhoven zou op papier een mooie wedstrijd moeten worden maar Noah, net terug van de WJK (waar hij ziek werd), kwam geen enkel moment in de wedstrijd, in de eerste game ging het tot 17-17 nog wel gelijk op maar daarna maakte Noah te veel fouten en won Finn de eerste game met 21-17. De tweede game was er een om snel te vergeten voordat je tot 10 kon tellen was deze al door Finn gewonnen met 21-7.

Nu mocht Diede Odijk de baan op tegen Chloë Mayer. Deze twee dames kennen elkaar nog van de finale om de landstitel en ook deze keer werd het een thriller. Diede stond de gehele eerste game achter maar trok op het laatste moment de game naar haar toe en won deze met 23-21. In de tweede game was het Chloë die de boventoon voerde en deze game ging dan ook terecht met 21-9 naar Duinwijck. Ook in de derde game was het Chloë die steeds op voorsprong stond voerde maar Diede gaf niet op en won de partij uiteindelijk na dik 50 minuten en de derde game met 21-19.

Timo Stoffelen en Kirsten namen het op tegen de Nederlandse kampioenen Ties en Debora. De Almeerse spelers probeerden van alles maar de Nederlandse kampioenen waren een maatje te groot en met 21-14 en 21-13 was de wedstrijd snel beslist.

Als laatste mochten Adam en Eleanor de baan op tegen Brian en Imke. Adam en Eleanor stonden vanaf het begin van de eerste game aan de goede kant van de score en wonnen dan ook terecht de eerste game met 21-15. De tweede game ging tot aan 15-15 gelijk op maar met 6 punten op rij trokken de Almeerse spelers de wedstrijd terecht naar zich toe met 21-16.

Komende week speelt het team van coach Dave Khodabux de uitwedstrijd tegen VELO.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!