clubzoeker

Piek/Tabeling en Jille/Seinen naar halve finale op Yonex Dutch Open 2022

Piek/Tabeling en Jille/Seinen naar halve finale op Yonex Dutch Open 2022

Het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling en het vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen hebben de halve finales bereikt op de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere. Voor Aram Mahmoud eindigde het toernooi in de kwartfinale.

SportSport

Ken je BC'85 Helmond al?

Piek en Tabeling (WR-19), als eerste geplaatst, speelden een spannende partij tegen het koppel Chiu Hsiang Chieh / Lin Xiao Min (WR-121) uit Chinees Taipei. Uiteindelijk wonnen de thuisfavorieten met 21-19 en 25-23. In de halve finale speelt Piek / Tabeling tegen Gregory Mairs / Jenny Moore uit Engeland.

Het duo Seinen / Jille (WR-33), de nummer twee van de plaatsingslijst, won na een zinderende partij met 26-24, 20-22 en 21-10 van Liu Chiao-Yun / Wang Yu Qiao (WR-243) uit Chinees Taipei. In de halve eindstrijd nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen een koppel uit Chinees Taipei.

Voor Mahmoud (WR-159) viel het doek helaas in de kwartfinale. De Nederlander knokte zich goed terug in de partij tegen Mads Christophersen (WR-52) uit Denemarken maar verloor met 21-4, 12-21 en 21-17.

Vanmiddag worden de halve finales gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!