SportSport

Yonex Dutch Open 2022: Debora Jille en Cheryl Seinen scoren plek in kwartfinale

Yonex Dutch Open 2022: Debora Jille en Cheryl Seinen scoren plek in kwartfinale

Op de Yonex Dutch Open 2022 in Topsportcentrum Almere hebben het vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen de kwartfinale bereikt. Het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling staat zonder te spelen ook in de kwartfinale.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwendubbel boekte het duo Cheryl Seinen / Debora Jille (WR-33), de nummer twee van de plaatsingslijst, een redelijk eenvoudige 21-9 en 21-18 overwinning op Annie Lado / Abbygael Harris uit Engeland. Het andere Nederlandse vrouwendubbel Kirsten de Wit / Alyssa Tirtosentono (WR-165) trof het niet met een partij tegen het als eerste geplaatst koppel Chloe Birch / Lauren Smith (WR-15) uit Engeland. De Engelse vrouwen waren met 21-13 en 23-21 te sterk voor het jonge Oranje-duo.

Walk over voor Selena Piek en Robin Tabeling in mix

In het gemengddubbel ging het geplande Nederlandse onderonsje tussen Selena Piek / Robin Tabeling en Brian Wassink / Alyssa Tirtosentono helaas niet door. Wassink kon vanwege een blessure niet meer in actie komen. Hierdoor schoven Piek en Tabeling automatisch door naar de laatste acht. Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick (WR-230) verloren in de achtste finale van het Schotse koppel Eleanor O'Donnell / Christopher Grimley (WR-73) met 21-12, 23-25 en 21-14.

Voor het mannendubbel Ruben Jille / Ties van der Lecq (WR-33), als eerste geplaatst in Almere, viel het doek vrijdag in de wedstrijd tegen Marcus Rindshoj / Andreas Sondergard in Denemarken. In een wedstrijd die beide kanten op kon vallen verloren de Nederlanders met 21-19, 19-21 en 23-21.

Eerst geplaatste Mark Caljouw toernooi uit in twee games

Mark Caljouw en Joran Kweekel werden uitgeschakeld in de achtste finale. De als eerste geplaatste Caljouw (WR-25) verloor van de Deen Magnus Johannesen (WR-81) met 21-15 en 21-12, terwijl Kweekel (WR-74) na een goede partij met 13-21, 21-18 en 21-17 zijn meerdere moest erkennen in Julien Carraggi (WR-84) uit België.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!