SportSport

Yonex Dutch Open 2022: Debora Jille en Cheryl Seinen scoren plek in kwartfinale

Yonex Dutch Open 2022: Debora Jille en Cheryl Seinen scoren plek in kwartfinale

Op de Yonex Dutch Open 2022 in Topsportcentrum Almere hebben het vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen de kwartfinale bereikt. Het gemengddubbel Selena Piek / Robin Tabeling staat zonder te spelen ook in de kwartfinale.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwendubbel boekte het duo Cheryl Seinen / Debora Jille (WR-33), de nummer twee van de plaatsingslijst, een redelijk eenvoudige 21-9 en 21-18 overwinning op Annie Lado / Abbygael Harris uit Engeland. Het andere Nederlandse vrouwendubbel Kirsten de Wit / Alyssa Tirtosentono (WR-165) trof het niet met een partij tegen het als eerste geplaatst koppel Chloe Birch / Lauren Smith (WR-15) uit Engeland. De Engelse vrouwen waren met 21-13 en 23-21 te sterk voor het jonge Oranje-duo.

Walk over voor Selena Piek en Robin Tabeling in mix

In het gemengddubbel ging het geplande Nederlandse onderonsje tussen Selena Piek / Robin Tabeling en Brian Wassink / Alyssa Tirtosentono helaas niet door. Wassink kon vanwege een blessure niet meer in actie komen. Hierdoor schoven Piek en Tabeling automatisch door naar de laatste acht. Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick (WR-230) verloren in de achtste finale van het Schotse koppel Eleanor O'Donnell / Christopher Grimley (WR-73) met 21-12, 23-25 en 21-14.

Voor het mannendubbel Ruben Jille / Ties van der Lecq (WR-33), als eerste geplaatst in Almere, viel het doek vrijdag in de wedstrijd tegen Marcus Rindshoj / Andreas Sondergard in Denemarken. In een wedstrijd die beide kanten op kon vallen verloren de Nederlanders met 21-19, 19-21 en 23-21.

Eerst geplaatste Mark Caljouw toernooi uit in twee games

Mark Caljouw en Joran Kweekel werden uitgeschakeld in de achtste finale. De als eerste geplaatste Caljouw (WR-25) verloor van de Deen Magnus Johannesen (WR-81) met 21-15 en 21-12, terwijl Kweekel (WR-74) na een goede partij met 13-21, 21-18 en 21-17 zijn meerdere moest erkennen in Julien Carraggi (WR-84) uit België.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!