clubzoeker

First seed Mark Caljouw naar achtste finale op Yonex Dutch Open 2022

First seed Mark Caljouw naar achtste finale op Yonex Dutch Open 2022

Op de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft Mark Caljouw de achtste finale bereikt in het mannenenkel. De als eerste geplaatste Nederlander (WR-25) versloeg de Zwitser Kuenzi (WR-114) met 26-24 en 21-12.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwenenkel bleek de eerste ronde van het hoofdtoernooi het eindstation voor Gayle Mahulette. Viervoudig Nederlandse kampioene Mahulette (WR-86) verloor met 21-15 en 21-7 van Huang Ching Ping (WR-117) uit Chinees Tapei.

Favorieten Jille / Van der Lecq door in mannendubbel

Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR-33), als eerste geplaatst in Almere, waren met 26-24 en 21-18 de betere van Ondrej Kral / Adam Mendrek (WR-77) uit Tsjechië. Voor andere Nederlandse mannendubbels zoals Gijs Duijs / Andy Buijk, Dyon van Wijlick / Brian Wassink en Casper Spaans / Joep Strooper viel het doek in de eerste ronde.

Het Nederlandse vrouwendubbel Kirsten de Wit / Alyssa Tirtosentono (WR-165) drong ook door tot de laatste zestien. In de eerste ronde was het koppel met 21-14 en 21-19 te sterk voor het Deense dubbel Iben Bergstein / Ann-Sofie Husher Ruus (WR-247). Meerte Loos / Kelly van Buiten werd vandaag ook uitgeschakeld. Het duo Cheryl Seinen / Debora Jille, de nummer twee van de plaatsingslijst, had een bye en komt vrijdag voor het eerst in actie.

Mix De Wit / Van Wijlick naar laatste zestien

In het gemengddubbel bereikte het jonge duo Kirsten de Wit / Dyon van Wijlick (WR-230) de achtste finale na winst op het Zwitserse koppel Ronja Stern / Nicolas A. Mueller (WR-90). Het werd 21-19, 17-21 en 21-11 voor de Nederlanders. De andere Nederlandse mixkoppels Gijs Duijs / Meerte Loos, Andy Buijk / Kelly van Buiten en Finn Achthoven / Iris van Leijsen werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!