DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er staat zaterdag behoorlijk wat op het spel in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beiden hebben op dit moment 38 punten, maar op basis van een beter onderling resultaat gaat DKC nog aan kop. De landskampioen van 2015 heeft dus genoeg aan een gelijkspel tegen de Haarlemmers.

DKC leek vorige week op rozen te zitten in de kampioenspoule. De formatie van hoofdtrainer Dennis Lens ging als koploper het dubbelweekend in met vijf punten voorsprong op Duinwijck. Maar na thuiswedstrijden tegen Drop Shot en Almere was die voorspong verdampt.

In de Haagse derby trof DKC een ijzersterk Drop Shot, dat voor de laatste kans op de finale vocht. Mede door afwezigheid van kopman Mark Caljouw kwam de thuisploeg niet verder dan 4-4. Een dag later moest DKC zelfs zes punten incasseren tegen Almere. Met een beetje geluk hadden de Hagenaars één of twee punten meer gepakt. Maar dat geluk had DKC vorig weekend niet. De 2-6 betekende pas de eerste nederlaag van het seizoen, wel op een uiterst pijnlijk moment.

Nu moet DKC alle zeilen bijzetten voor een rechtstreeks ticket voor de finale. Toch zal het met vertrouwen toewerken naar het duel met Duinwijck. Dit seizoen stonden beide teams al twee keer tegenover elkaar, twee keer in Haarlem. Beide confrontaties ging met 3-5 naar DKC. Daarbij moet wel worden aangetekend dat zowel de ploeg van Lens, als de Haarlemmers niet in beide wedstrijden hun sterkste team op de been konden brengen. Of dat nu wel het geval is, is nog maar de vraag. Dankzij het betere onderling resultaat heeft DKC wel het (psychologische) voordeel. Het gaat hoe dan ook een spannende avond worden.

De finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie wordt op zaterdag 25 maart gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. De nummer één (DKC of Duinwijck) plaatst zich daarvoor rechtstreeks. De nummer twee en drie (nu Almere) spelen in een thuis- en uitwedstrijd voor de tweede finaleticket. Die wedstrijden worden 11 februari en 11 maart gespeeld.

DKC - Duinwijck wordt zaterdag 28 januari om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!