Drop Shot te sterk voor Almere

Drop Shot te sterk voor Almere

Almere ging in de strijd om een finaleplaats onderuit tegen Drop Shot. In het Haagse Sportcentrum Mariahoeve werd het 5-3 in het voordeel van de Hagenaars. Met nog twee wedstrijden voor de boeg wist Drop Shot de achterstand op Almere te verkleinen naar drie punten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door de afwezigheid van nogal wat basisspelers moest coach Dave Khodabux wat improviseren om toch met een goede opstelling voor de dag te komen. Ondanks het verlies was hij tevreden over de getoonde intensiteit van de spelers die zij in de wedstrijd lieten zien.

In de heren dubbel moesten Dennis Koppen en Alex Vlaar het opnemen tegen de sterke Schotse broers Adam en Ciar Pringle. Na een spannend slot met meerdere gamepoints trokken Dennis en Alex en het langste eind. In de tweede game kwamen onze mannen duidelijk te kort tegen Adam en Ciar. Het werd 21-12 voor de Schotten. Dat gold ook voor de derde game waarbij Adam en Ciar een voorsprong opbouwden die niet meer uit handen werd geven: 21-15.

Tegen Jaymie Laurens en de Francaise Rosy Oktavia Pancasari konden Alida Chen en Lauren Middleton geen vuist maken in de eerste game. Die ging met 21-13 afgetekend naar Drop Shot. In de tweede game werd het aan het eind nog spannend maar ook nu bleken Jaymie en Rosy te sterk. Met 23-21 zetten zijn Drop Shot op een 2-0 voorsprong.

Siril Verma nam het op tegen veteraan Dicky Palayama. Siril nam al snel een 5-0 voorsprong maar de bijna 45-jarige Dicky kwam daarna wat beter in zijn spel. Maar het was niet voldoende om het Siril echt moeilijk te maken ondanks enkele zeer fraaie scores. Met 21-17 ging de gamewinst naar Siril. In de tweede game gaf Siril de negenvoudig Nederlands kampioen geen kans. De Almeerse Indiër won overtuigend met 21-8.

Diede Odijk bond de strijd aan tmet Rosy die dit seizoen pas 1 van haar 9 enkelpartijen verloor. In de eerste game was het verschil met 21-13 dan ook duidelijk maar in de tweede was Diede niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, speelde goed maar wist Rosy niet aan het wankelen te krijgen. Met 21-16 was Rosy ook nu te sterk.

Een sterk spelende Noah Haase tegen Martin Bundgaard Mikkelsen. De Deen wist de avond ervoor nog Nick Fransman te verslaan in de wedstrijd tegen VELO. Noah vocht als een tijger en Martin moest echt alles uit de kast halen om Noah eronder te krijgen. Dat lukte dan ook met tweemaal 21-16.

Lauren startte goed tegen Novi Wieland maar zag een voorsprong verloren gaan. Novi kwam langszij en stoomde vrij eenvoudig door naar 21-14. In de tweede game herstelde Lauren zich knap en wist Novi nu goed te bespelen. Met 21-16 dwong ze een derde game af en ook daarin bleek ze de sterkste. Met 21-17 kreeg ze Novi toch op de knieën.

Met een 4-2 achterstand was het zaak de schade beperkt te houden om niet een te grote nederlaag op te lopen. Maar Adam en Jaymie waren in de eerste mix Diede en Timo Stoffelen de baas met 21-16 en 21-18. Dat betekende 5-2 voor Drop Shot.

Het was aan Rosalie Teuben en Alex om toch nog een belangrijk punt in de wacht te slepen. Maar de eerste game tegen Novi en Lars Kros ging nipt verloren met 21-19. Dus kwam er toch wat druk op het Almeerse koppel. Uitstekende punten, afgewisseld met soms slordige foutjes bracht gelukkig toch een 21-16 winst in de tweede game. Een ruime voorsprong aan het eind van de derde game slonk nog wel maar uiteindelijk ging de winst met 21-18 verdiend naar Rosalie en Alex.

Hoewel de voorsprong op Drop Shot is geslonken tot 3 punten is een play-off plaats nog steeds binnen bereik en in eigen hand. In het komende dubbelweekend speelt Almere één wedstrijd en reist zondag af naar de nieuwe koploper DKC dat VELO met maar liefst 8-0 wist te verslaan. Drop Shot gaat een dag eerder op bezoek bij de Hagenaars.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!