Hoe creëren we samen een veilig badmintonklimaat?

Hoe creëren we samen een veilig badmintonklimaat?

In een ideale wereld bestaat er geen grensoverschrijdend gedrag (GOG). Helaas is de realiteit dat 1 op de 5 leden van Badminton Nederland in de afgelopen vijf jaar minimaal één vorm van GOG heeft meegemaakt. Dat blijkt uit ons prevalentieonderzoek in 2022 waarover we al eerder hebben gecommuniceerd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uit de resultaten blijkt dat veel leden niet weten waar ze terechtkunnen binnen hun vereniging na een ervaring met GOG. Een ervaring met GOG wordt dan ook in weinig gevallen gedeeld met de vertrouwenscontactpersoon (VCP) of een ander officieel meldpunt van de vereniging of Badminton Nederland.

Hoe werk je als vereniging aan een veilige omgeving voor jouw leden?

Het antwoord op deze vraag lijkt in eerste instantie misschien complex, maar als vereniging kun je al op een laagdrempelige manier beginnen met het creëren van een veilig badmintonklimaat. Hoe je dat doet vertellen we je graag tijdens de workshop Veilig Sportklimaat op zaterdag 4 februari (14.30 – 16.00 uur) tijdens de FZ FORZA - Nederlandse Loterij NK 2023. Deze workshop organiseren we in samenwerking met Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN).

In de bijeenkomst vertellen we over het belang van een VOG voor iedere vrijwilliger van de vereniging, waarom een vertrouwenscontactpersoon een echte must have is en hoe je kunt beginnen met het opstellen van regels en richtlijnen voor gewenst gedrag.

Leuk extraatje: alle workshopdeelnemers ontvangen tevens een vrijkaartje om vooraf of na afloop te genieten van topbadminton op nationaal niveau tijdens de FZ FORZA - Nederlandse Loterij NK 2023.

Klik hier om je aan te melden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!