Komend weekend twee thuisduels voor DKC

Komend weekend twee thuisduels voor DKC

Voor de badmintonners van DKC staan er dit weekend twee thuiswedstrijden op het programma in de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op zaterdag komt Drop Shot op bezoek voor de Haagse derby. Een dag later ontvangt de koploper de nummer drie Almere.

SportSport

Ken je BC Heemskerk al?

Het gaat DKC dit seizoen voor de wind. De Haagse formatie speelde veertien wedstrijden er verloor geen enkele keer. Wel stond er drie keer een gelijkspel op het scorebord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van coach Dennis Lens aan kop gaat van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Aan het einde van de competitie geeft die plek recht op een rechtstreeks ticket voor de finale. Met nog drie wedstrijden te gaan geniet DKC een voorsprong van vijf punten op nummer twee Duinwijck. De definitieve nummer één positie ligt dus binnen handbereik, maar de landskampioen van 2015 is er nog niet.

Zaterdag maakt Drop Shot de korte reis naar sporthal Hogeveld. De andere Haagse Eredivisieclub staat vierde in de kampioenspoule, maar hoeft een finale nog zeker niet uit het hoofd te zetten. De nummer twee en drie van de eindrankschikking spelen namelijk nog een play-off tegen elkaar om het tweede ticket voor de eindstrijd. Drop Shot heeft drie punten achterstand op Almere, dat derde staat. Voor de drievoudig landskampioen dus nog genoeg om voor te spelen. Een overwinning lijkt te hoog gegrepen gezien de twee eerdere onderlinge confrontaties dit seizoen (2-6 winst DKC en 4-4), maar een aantal punten pakken zit er wel in voor Drop Shot.

Almere heeft nog een minieme kans op een direct ticket voor de finale. De club uit Flevoland heeft echter vijf punten achterstand op DKC en een wedstrijd meer gespeeld. Het lijkt dus vooral zaak om Drop Shot op afstand te houden om in ieder geval de derde plek veilig te stellen. Almere en DKC speelden deze jaargang al twee keer eerder tegen elkaar. Twee maal werd het een gelijkspel. We mogen daarom ook zondag weer een spannende strijd verwachten.

DKC - Drop Shot wordt zaterdag 21 januari om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld. Op zondag 22 januari begint de confrontatie met Almere om 13.30 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!