clubzoeker

Komend weekend twee thuisduels voor DKC

Komend weekend twee thuisduels voor DKC

Voor de badmintonners van DKC staan er dit weekend twee thuiswedstrijden op het programma in de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op zaterdag komt Drop Shot op bezoek voor de Haagse derby. Een dag later ontvangt de koploper de nummer drie Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het gaat DKC dit seizoen voor de wind. De Haagse formatie speelde veertien wedstrijden er verloor geen enkele keer. Wel stond er drie keer een gelijkspel op het scorebord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van coach Dennis Lens aan kop gaat van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Aan het einde van de competitie geeft die plek recht op een rechtstreeks ticket voor de finale. Met nog drie wedstrijden te gaan geniet DKC een voorsprong van vijf punten op nummer twee Duinwijck. De definitieve nummer één positie ligt dus binnen handbereik, maar de landskampioen van 2015 is er nog niet.

Zaterdag maakt Drop Shot de korte reis naar sporthal Hogeveld. De andere Haagse Eredivisieclub staat vierde in de kampioenspoule, maar hoeft een finale nog zeker niet uit het hoofd te zetten. De nummer twee en drie van de eindrankschikking spelen namelijk nog een play-off tegen elkaar om het tweede ticket voor de eindstrijd. Drop Shot heeft drie punten achterstand op Almere, dat derde staat. Voor de drievoudig landskampioen dus nog genoeg om voor te spelen. Een overwinning lijkt te hoog gegrepen gezien de twee eerdere onderlinge confrontaties dit seizoen (2-6 winst DKC en 4-4), maar een aantal punten pakken zit er wel in voor Drop Shot.

Almere heeft nog een minieme kans op een direct ticket voor de finale. De club uit Flevoland heeft echter vijf punten achterstand op DKC en een wedstrijd meer gespeeld. Het lijkt dus vooral zaak om Drop Shot op afstand te houden om in ieder geval de derde plek veilig te stellen. Almere en DKC speelden deze jaargang al twee keer eerder tegen elkaar. Twee maal werd het een gelijkspel. We mogen daarom ook zondag weer een spannende strijd verwachten.

DKC - Drop Shot wordt zaterdag 21 januari om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld. Op zondag 22 januari begint de confrontatie met Almere om 13.30 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!