clubzoeker

DKC haalt uit in derby: maximale score tegen VELO

DKC haalt uit in derby: maximale score tegen VELO

Er waren tijden dat DKC blij was als het één punt wist te behalen in de derby tegen VELO. Maar de Hagenaars hebben zich de afgelopen tien jaar ontpopt tot topclub in de Nederlandse Badminton Eredivisie, waarmee de derby's tegen de Wateringers een stuk spannender werden.

clubzoeker

Ken je BAN Badminton al?

Het was voor DKC-trainer Dennis Lens lang onzeker over welke spelers hij kon beschikken. Alyssa Tirtosentono en Joran Kweekel waren namelijk actief op het Estonian International. Omdat zij daar voortijdig werden uitgeschakeld, konden beide sterkhouders net op tijd in Wateringen aanwezig zijn.

Tirtosentono mocht direct aan de bak in het vrouwendubbel. Samen met Marlies Baan werden Myke Halkema en Milou Lugters in twee games verslagen. Net als vorige week tegen Duinwijck maakten Michiel Kruijt en Mark Caljouw er een uiterst spannende partij van. VELO-spelers Nick Fransman en Russel Muns dwongen een derde game af tegen het Haagse koppel. In tegenstelling tot de confrontatie met de Haarlemmers wonnen Kruijt en Caljouw nu wel, met 21-19 in de derde game.

Na de vliegreis had Kweekel het geluk dat hij geen al te lastige tegenstander trof in Dion Rovers. De nummer twee van Nederland won eenvoudig in twee games. Op de andere baan had DKC-talent Flora Wang het wat lastiger met Hanna Couwenhoven. Toch won ze; 22-20 en 21-17. Ook de andere singles gingen naar DKC. Zowel Caljouw als Manon Sibbald versloegen hun opponent in twee games.

Met een 0-6 voorsprong ging de Haagse formatie de mixed dubbels in. Dat werden twee 'close matches'. Kruijt en Tirtosentono klopten Muns en Lugters in twee games, nadat de eerste game in verlenging nipt naar de Hagenaars ging. Kweekel en Baan hadden drie games nodig om zich te ontdoen van Rovers en Halkema. De DKC'ers kwamen knap terug van een 1-0 achterstand. En zo stond er aan het einde van de avond 0-8 op het scorebord. Een aantal partijen had zomaar in het voordeel van de thuisploeg kunnen uitvallen. DKC toonde echter, net als tegen Duinwijck, aan een echte vechtmachine te zijn, en zo vele punten binnen te kunnen slaan.

DKC heeft zich door de zege stevig aan kop van de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie genesteld. Uit vijf wedstrijden zijn 32 punten behaald, vijf meer dan nummer twee Duinwijck. Met nog drie duels te gaan stevent DKC daarmee af op een rechtstreekse finaleplek. Daar kan de landskampioen van 2015 volgende week een grote stap naar zetten. Dan speelt de ploeg van Lens twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 21 januari staat de stadsderby tegen Drop Shot op het programma (19.00 uur). Een dag later komt Almere op bezoek in sporthal Hogeveld (13.30 uur).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!