DKC haalt uit in derby: maximale score tegen VELO

DKC haalt uit in derby: maximale score tegen VELO

Er waren tijden dat DKC blij was als het één punt wist te behalen in de derby tegen VELO. Maar de Hagenaars hebben zich de afgelopen tien jaar ontpopt tot topclub in de Nederlandse Badminton Eredivisie, waarmee de derby's tegen de Wateringers een stuk spannender werden.

clubzoeker

Ken je OSM Badminton al?

Het was voor DKC-trainer Dennis Lens lang onzeker over welke spelers hij kon beschikken. Alyssa Tirtosentono en Joran Kweekel waren namelijk actief op het Estonian International. Omdat zij daar voortijdig werden uitgeschakeld, konden beide sterkhouders net op tijd in Wateringen aanwezig zijn.

Tirtosentono mocht direct aan de bak in het vrouwendubbel. Samen met Marlies Baan werden Myke Halkema en Milou Lugters in twee games verslagen. Net als vorige week tegen Duinwijck maakten Michiel Kruijt en Mark Caljouw er een uiterst spannende partij van. VELO-spelers Nick Fransman en Russel Muns dwongen een derde game af tegen het Haagse koppel. In tegenstelling tot de confrontatie met de Haarlemmers wonnen Kruijt en Caljouw nu wel, met 21-19 in de derde game.

Na de vliegreis had Kweekel het geluk dat hij geen al te lastige tegenstander trof in Dion Rovers. De nummer twee van Nederland won eenvoudig in twee games. Op de andere baan had DKC-talent Flora Wang het wat lastiger met Hanna Couwenhoven. Toch won ze; 22-20 en 21-17. Ook de andere singles gingen naar DKC. Zowel Caljouw als Manon Sibbald versloegen hun opponent in twee games.

Met een 0-6 voorsprong ging de Haagse formatie de mixed dubbels in. Dat werden twee 'close matches'. Kruijt en Tirtosentono klopten Muns en Lugters in twee games, nadat de eerste game in verlenging nipt naar de Hagenaars ging. Kweekel en Baan hadden drie games nodig om zich te ontdoen van Rovers en Halkema. De DKC'ers kwamen knap terug van een 1-0 achterstand. En zo stond er aan het einde van de avond 0-8 op het scorebord. Een aantal partijen had zomaar in het voordeel van de thuisploeg kunnen uitvallen. DKC toonde echter, net als tegen Duinwijck, aan een echte vechtmachine te zijn, en zo vele punten binnen te kunnen slaan.

DKC heeft zich door de zege stevig aan kop van de kampioenspoule van de Nederlandse Badminton Eredivisie genesteld. Uit vijf wedstrijden zijn 32 punten behaald, vijf meer dan nummer twee Duinwijck. Met nog drie duels te gaan stevent DKC daarmee af op een rechtstreekse finaleplek. Daar kan de landskampioen van 2015 volgende week een grote stap naar zetten. Dan speelt de ploeg van Lens twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 21 januari staat de stadsderby tegen Drop Shot op het programma (19.00 uur). Een dag later komt Almere op bezoek in sporthal Hogeveld (13.30 uur).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!