clubzoeker

DKC op jacht naar finaleplek tegen Almere

DKC op jacht naar finaleplek tegen Almere

Aanstaande zaterdag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor DKC. De Haagse badmintonners kunnen zich namelijk plaatsen voor de finale om de landstitel op 25 maart in Den Bosch.

SportSport

Maak kennis met Quinn Jens!

Daarvoor moet het in de return van de halve finale wel zien af te rekenen met Almere. De heenwedstrijd eindigde vorige maand in een 4-4 gelijkspel. Het belooft dus een spannende avond te worden in sporthal Hogeveld.

DKC leek dit seizoen lang op weg om eerste te worden in de Eredivisie, en daarmee ook een rechtstreeks ticket voor de finale. Maar in de laatste twee wedstrijden van de kampioenspoule liep de formatie van trainer Dennis Lens tegen twee nederlagen op, waardoor DKC uiteindelijk tweede werd op twee punten achterstand van Duinwijck. De Haarlemse ploeg plaatste zich al in januari voor de eindstrijd, en kon daarom rustig achterover leunen om te zien wie de strijd tussen de Hagenaars en Almere zou winnen.

Een strijd werd het ook in de heenwedstrijd. Op 12 februari kwam DKC in sporthal Raggers op een comfortabele 1-4 voorsprong. Er hoefde nog één partij gewonnen zien te worden voor de overwinning. Maar de thuisploeg stak daar een stokje voor. Dankzij zeges voor Alia Chen en beide mixed dubbels trok Almere er toch nog een 4-4 gelijkspel uit. In de dubbel van DKC'ers Marlies Baan en Joran Kweekel had het kwartje ook zomaar de Haagse kant op kunnen vallen. Zij verloren de derde game nipt met 22-20, wat het verschil betekende tussen een overwinning en een gelijkspel. Nu moet DKC zaterdag in eigen huis winnen om de finale te bereiken. Bij wederom een 4-4 volgt er een zogenaamde golden game.

De spelers van DKC kunnen alle steun gebruiken om na 2013, 2015, 2017 en 2019 voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie te bereiken. Schreeuw jij het team naar de overwinning?

DKC - Almere wordt zaterdag 11 maart om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!