clubzoeker

Nederlandse Veteranen Kampioenschappen 2023

Nederlandse Veteranen Kampioenschappen 2023

Afgelopen weekend werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange reeks door Badminton Nederland in samenwerking met BC Amersfoort georganiseerde Nederlandse kampioenschappen voor veteranen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het aantal deelnemers lag gelukkig meer dan een kwart hoger dan vorig jaar en was weer bijna terug op het 'pre-corona' niveau. Toch is er nog steeds ruimte voor uitbreiding van het aantal deelnemers. Het fanatisme op de baan en de gezelligheid ernaast waren zoals altijd.

(Tekst door Bart Los.)

Er waren helaas wat meer geblesseerde uitvallers dan anders, maar gelukkig hoefde fysio Martin ter Plegt zich niet bezig te houden met grote ellende.

Jeannette van der Werff

Nadat bondsvoorzitter Jan Helmond zondagmiddag de medailles voor de dubbelspelen had uitgereikt (op zaterdag had vice-voorzitter Bram Reudink de enkelspelprijsuitreiking voor z'n rekening genomen) stond de Wim Top Trofee nog op tafel. Deze wisselbeker wordt bij elk NVK uitgereikt aan een deelnemer die zich (op welke manier dan ook) sterk heeft ingezet voor het veteranenbadminton in Nederland. Ditmaal ging de prijs naar Jeannette van der Werff. Ze wint al jaren de ene prijs na de andere, en zeker niet alleen op nationaal niveau. Daarnaast regelt ze van alles als 'co-manager' van de Nederlandse afvaardigingen bij internationale evenementen, doet ze het kledingbeheer voor het Nederlandse veteranenteam en draagt ze een flinke steen bij aan de organisatie van de jaarlijkse veteranencompetitie. Een flinke kluif, waarvoor ze meer dan verdiend de Wim Top Trofee mee naar huis mocht nemen!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!