Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

clubzoeker

Maak kennis met Timo Stoffelen!

Na overleg met de eredivisieverenigingen is besloten om komende seizoen in de Eredivisie een hele competitie te gaan spelen. De nummer 1 plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De nummers 2 en 3 spelen in de halve finale play-off om het laatste ticket voor de finale.

De nummer 8 speelt een beslissingswedstrijd tegen het hoogst geëindigde standaard team in de eerste divisie.

Structuurwijzigingen in seizoen 2024-2025

Na een lang en intensief traject 'Kwaliteitsimpuls Eredivisie' is besloten om vanaf seizoen 2024-2025 de competitiestructuur als volgt te wijzigen:

  • Nederlandse Badminton Eredivisie, 8 teams. Er zal een hele competitie worden gespeeld, met een finale om het landskampioenschap tussen de nummer 1 en 2.
  • Eerste divisie, 2 afdelingen, bestaande uit 8 in plaats van de huidige 10 teams.
    • a. 1 afdeling met alleen maar standaard teams
    • b. 1 afdeling met alleen maar 2e teams.

Achterliggende gedachte achter deze keuze is:

Een sterkere Nederlandse Badminton Eredivisie en eerste divisie door de afdelingen terug te brengen naar 8 teams. Door een eerste divisie met standaard teams vindt er een gezonde 'verplichte' Promotie/Degradatie tussen Nederlandse Badminton Eredivisie en eerste divisie plaats. Meer verenigingen/teams die mee gaan doen in de top van de competitiepiramide.

Er wordt een werkgroep opgericht om de verenigingen met standaardteams die in eerste divisie uit gaan komen te ondersteunen bij het kleiner maken van de overgang naar de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Gevolgen voor Promotie/Degradatieregeling 2023-2024

Bovenstaande structuurwijziging heeft gevolgen voor de Promotie/Degradatieregeling voor komend seizoen 2023-2024. Doordat versterkte degradatie van 4 teams uit de 1e divisie gaat plaatsvinden heeft dit ook eenmalig gevolgen voor alle divisies daaronder. De Promotie/Degradatieregeling 2023-2024 wordt op basis van bovenstaande wijzigingen uitgewerkt. Uiterlijk 1 juli wordt de Promotie/Degradatieregeling 2023-2024 gepubliceerd.

Impuls Eredivisie

De impuls van de Nederlandse Badminton Eredivisie behelst meer dan alleen bovenstaande wijzigingen, maar deze wijzigingen dragen bij aan de richting waar we op termijn naar toe willen, een sterke en professionele Nederlandse Badminton Eredivisie met een gezonde promotie/degradatie tussen Nederlandse Badminton Eredivisie en de divisie daaronder.

Momenteel is er ook een werkgroep aan de slag om de Nederlandse Badminton Eredivisiewedstrijden als een event te gaan benaderen, zodat naast het de Nederlandse Badminton Eredivisie zelf ook het badminton in de breedte meer wordt gepromoot. Afgelopen 1 tot 2 jaar zijn bijvoorbeeld alle Nederlandse Badminton Eredivisieverenigingen aan de slag gegaan met het livestreamen van Nederlandse Badminton Eredivisiewedstrijden, zodat deze wedstrijden voor een breder publiek zichtbaar worden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!