clubzoeker

Almere wint eerste play-off wedstrijd uit bij Drop Shot

Almere wint eerste play-off wedstrijd uit bij Drop Shot

Zaterdagavond stond de eerste play-off wedstrijd op het programma uit tegen het Haagse Drop Shot, waar Almere, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, als winnaar uit de bus kwam.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een sfeervol Mariahoeve werd voor ieder punt gevochten en werd er een goed niveau badminton getoond. Nadat het vijfde punt werd binnengeslagen door Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit mocht de geel-zwarte brigade en haar supporters de overwinning vieren. Coach Dave Khodabux was blij met de winst, waarbij het getoonde zelfvertrouwen werd geprijsd en hij aangaf dat de coaches zien dat een aantal puzzelstukjes steeds beter in elkaar vallen.

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick, net als de laatste thuiswedstijd tegen Drop Shot, aan tegen de Schotse broers Adam en Ciar Pringle. De wedstrijd in december was twee keer geëindigd met twee punten verschil in het voordeel van Drop Shot. Nu wonnen de Schotse heren met 18-21 en 15-21. Toch waren Alex en Dyon, vooral in de eerste game, niet kansloos. Een 17-13 voorsprong, die met goed aanvallend en creatief spel was opgebouwd, werd verspeeld. In tweede game stonden ze wel steeds op achterstand.

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht ook, net als in december, aantreden tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen. Waar de Almeerse dames, ondanks twee matchpoints in december verloren, bleven Kirsten en Diede vandaag aan de goede kant van de score. De eerste game ging tot 15-15 lang gelijk op Het lukte Kirsten en Diede niet om de kleine voorsprong die ze steeds hadden uit te bouwen. Toch werd uiteindelijk overtuigend de eerste game met 21-17 binnengehaald. De tweede game werd een mooie voorsprong opgebouwd (15-10). Maar Drop Shot wist weer terug te vechten naar 18-18 en 19-19. De Almeerse dames bleven koelbloedig en maakten de wedstrijd met 21-19 af.

Eerste heer Noah Haase speelde tegen Nick Fransman en liet zien dat zijn overwinning een paar weken terug tegen Aram Mahmoud geen toevalstreffer was. De fitte en geduldige Noah wist na 6-6 met zeven punten op rij uit te lopen naar 13-6. Toch kwam Nick terug van 15-7 naar 15-13 maar was het wederom Noah die met zes punten op rij de eerste game pakte. De tweede game ging heen en weer maar belandde toch op 15-15. Met drie punten achter elkaar sloeg Noah een gat en maakte dit solide af met 21-17 en pakte zo naast het punt voor Almere zijn eerste overwinning op Nick.

Op de andere baan mocht eerste dame Diede Odijk de degens kruisen met Novi Wieland. De eerste game wist Diede geen antwoord te vinden op het spel van Novi (12-21) maar kwam de tweede game veel beter uit de startblokken en bouwde een mooie voorsprong op van 11-7. Na het coaching moment kantelde de wedstrijd weer door 5 punten op rij voor Novi. In het vervolg van de wedstrijd ging het tot 16-16 gelijk op maar was het toch Novi die aan het eind van de game uitliep naar 17-21 waardoor de tussenstand 2-2 werd.

Dennis Koppen mocht vervolgens aantreden tegen Lars Kros. Dennis en Lars hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en gezien de onderlinge stand van 13-2 in het voordeel van Dennis was Dennis favoriet. Maar het was Lars die zeer overtuigend de eerste game pakte met 10-21 waarbij Dennis geen moment in zijn spel kwam. Na 2-5 in de tweede game begon het beter bij Dennis te lopen en vanaf 12-12 wist hij een gat te slaan en met 21-16 een derde game af te dwingen. De derde game ging ook weer lang gelijk op met wisselende voorsprongen. Bij 13-15 sloeg Dennis toe met vier punten op rij en moest in het vervolg nog één punt afstaan (21-16) en pakte daarmee een belangrijk punt.

Door een blessure bij Natalia Perminova kreeg Alida Chen invalster Feng Groothuijse tegenover zich, die normaal in de eerste divisie speelt. Feng wist in de eerste game haar huid nog duur te verkopen door enigszins bij te blijven (21-15) maar de tweede game wist ze geen vuist meer te maken tegen de stabiele snel rondspelende Alida die eenvoudig met 21-6 de overwinning pakte en daarmee de 4-2 voorsprong op het scorebord zette. Hierdoor zou het winnen van één van de twee mix dubbels voldoende zou zijn voor de overwinning.

Op baan 2 werd gestart met de tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Ciar Pringle en Iris van Leijsen In december eindigde de partij in een zeer nipte overwinning voor Almere. Dyon en Kirsten startten goed en bouwden een mooie voorsprong op van 13-8. Toch kwamen Ciar en Iris bij 14-14 weer langszij. Drop Shot had bij 18-19 eenmalig een voorsprong maar toch waren het Dyon en Kirsten die uiteindelijk het initiatief hielden en zich beloonden met een 26-24 overwinning. Ook de tweede game startten de sterk spelende Dyon en Kirsten goed met een 7-1 voorsprong. Na 8-7 werd weer uitgelopen naar 11-7. Deze voorspong werd niet meer weggegeven Het restant van de game werd steeds 4 of 5 punten voorsprong gehouden en kon het Almeerse publiek op de banken voor de overwinning.

Op baan 1 werd iets later gestart met de eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Adam Pringle en Kelly van Buiten. De partij die in december onze kant opviel. Er ontstond een spannend gevecht dat tot 16-16 helemaal gelijk op ging met minimale voorsprongen voor beide partijen. Toch moesten Alex en Alida de eerste game met 17-21 aan Adam en Kelly laten.

De wedstrijd werd vervolgens in de beginfase van de tweede game afgebroken doordat de overwinning van Almere op de andere baan was veiliggesteld en er niet meer verder werd gespeeld.

Op zaterdagavond 9 maart om 19:00 uur is de return in Almere. Doordat beide partijen nog niet 100% compleet waren belooft de returnwedstrijd wederom een spannende te worden waarbij Almere aan een gelijkspel voldoende heeft om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap op 23 maart in Den Bosch tegen DKC.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!