clubzoeker

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door NOC*NSF.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Iedere vier jaar, samen met de Olympische cyclus, bekijkt NOC*NSF de verdeling van de middelen voor de topsportprogramma's. Dit jaar bestaat het proces onder andere uit een analyse van de programma's en hun kansrijkheid en het op basis daarvan uitbrengen van een advies naar de sportbonden over het wel of niet indienen van een investeringsplan.

Het advies van NOC*NSF aan Badminton Nederland is om geen investeringsplan in te dienen vanwege de door de koepelorganisatie laag ingeschatte kansrijkheid voor medailles op WK's en Olympische Spelen. Dit advies heeft ons totaal verrast en we zijn het er niet mee eens.

We zijn voornemens om, ondanks dit advies, ons investeringsplan wel in te dienen en zullen ons volledig inzetten om het negatieve advies uiteindelijk een positief besluit te laten worden over ons programma.

Tegelijkertijd gaan we in de komende weken aan de slag met het opstellen van een plan voor een topbadmintonprogramma zonder de financiering vanuit NOC*NSF. Dit met zorg en aandacht voor onze spelers die iedere dag hard werken om hun droom te verwezenlijken.

We zijn trots op onze sport en onze sporters en op iedereen die onderdeel is van topbadminton en van Badminton Nederland. Onze overtuiging en onze kracht blijven overeind en wij rekenen op de steun en het enthousiasme van iedereen die badminton een warm hart toedraagt.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!