Wat is ProbeerBadminton.nu?

Wat is ProbeerBadminton.nu?

ProbeerBadminton.nu is een ledenwervingscampagne en platform van Badminton Nederland waarmee badmintonclubs 10 introductielessen badminton aanbieden voor slechts €25 en gebruik maken van hetzelfde marketingmateriaal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badmintonclubs en Badminton Nederland werken samen

De bond faciliteert online marketing via onder meer social media advertenties en levert posters & flyers voor verspreiding door de badmintonverenigingen. De clubs zorgen zelf voor promotie via lokale en regionale media.

Belangrijkste punten ProbeerBadminton.nu

  • 10 introductielessen
  • voor alle leeftijden
  • voor alle niveaus
  • het kost € 25
  • bij badmintonclubs in de buurt

Voor ProbeerBadminton.nu is Nederland opgedeeld in acht regio's: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Midden, Oost en Noord.

Succesverhaal ledenwerving

In 2019 namen 53 badmintonclubs deel aan ProbeerBadminton en daardoor startten ruim 600 mensen met badminton. Tijdens de campagne in 2021 waren er 205 deelnemende badmintonclubs en ruim 1.300 mensen schreven zich in voor de mini-cursus badminton. In 2022 namen 218 badmintonclubs deel aan ProBeerBadminton en iets meer dan 2.000 mensen deden mee met de introductiecursus.

Geschiedenis ProbeerBadminton: hoe is het ontstaan?

Gaanderse Badmintonclub Poona in de Achterhoek organiseerde omstreeks 2018 een 10-daagse minicursus badminton. Badminton Nederland hoorde via een regiovergadering over het grote succes van dit concept en adopteerde het vervolgens voor een regionale en later landelijke uitrol.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!