clubzoeker

BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld

BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld

Lester Oey - hier nog in het hol van de DKC-leeuw tijdens de Carlton GT Cup - had weinig moeite met Van Bergen Bravenboer.

Badmintonclub DKC is er in haar tweede eredivisiewedstrijd van het seizoen niet in geslaagd punten te pakken. De Haagse formatie verloor zaterdagavond met 8-0 bij Van Zijderveld uit Amstelveen. Een flinke nederlaag, die desondanks nog genoeg aanknopingspunten biedt voor het team van trainer/coach Roy Calbo. "Één of twee punten erbij voor ons was een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen", aldus DKC-speler Robbert de Keijzer.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC reisde op volle sterkte af naar sporthal De Meerkamp. Waar Kimberly Gardien vorige week tegen BC Amersfoort niet geheel fit was (en daardoor haar singel niet kon spelen), kon Calbo dit keer beschikken over een volledig fitte ploeg. Desondanks wist DKC dat het een lastige avond zou worden tegen de nummer twee van vorig eredivisieseizoen.

Ruben Wijers en Robbert de Keijzer beten het spits af in de herendubbel tegen het ervaren duo Jorrit de Ruiter/Norbert van Barneveld. Ondanks dat Wijers een veel betere indruk maakte dan tegen Amersfoort, was de Haagse combinatie niet opgewassen tegen de Van Zijderveld-spelers (21-18 en 21-13).

In het vrouwendubbel namen Kimberly Gardien en Veerle Wijers het op tegen Georgy van Soerland en Monique van der Wouden. De Amstelveense dames bleken net even iets beter en wonnen dan ook met 21-15 en 21-15.

In de damessingels leek de meeste kans voor DKC te liggen om punten te pakken. Tak Ling Lam trad namens de Hagenaars op tegen Van der Wouden, die speelde in plaats van de afwezige Sarah Milne. Lam kon geen moment echt goed in de wedstrijd komen, waardoor Van der Wouden de wedstrijd in twee games naar haar toetrok (21-16 en 21-12).

Gardien mocht het in de tweede damessingel opnemen tegen de pas 14-jarige Alida Chen, die haar eredivisiedebuut maakte. De eerste game was nog een prooi voor de Haagse, maar de druk brak haar in het vervolg van de wedstrijd op. De tweede en derde game gingen dan ook naar Chen met 21-18 en 21-16.

In de eerste herensingel zette Wijers zijn goede spel uit de dubbel voort. Het was echter niet genoeg om Hans van Os te verslaan, die conditioneel net even beter was (21-18 en 21-18).

Waar Bouke van Bergen Bravenboer vorige week tegen BC Amersfoort nog bijna won van Edwin Ekiring, was hij dit keer duidelijk de mindere dan zijn tegenstander in de tweede herensingel: Lester Oey won met 21-7 en 21-11.

Diezelfde Oey was samen met Chen in het gemengddubbel te sterk voor De Keijzer en Wijers (21-9 en 21-16). In de andere mix ging het DKC wat beter af. Van Bergen Bravenboer en Lam wonnen de eerste game met 21-15 van Van Barneveld en Van Soerland. Ondanks luidruchtige aanmoedigingen van de supporters ('D-side') van DKC wist het duo de wedstrijd niet in hun voordeel te beslissen. De tweede en derde game gingen verloren met 21-11 en 21-17 wat de 8-0 eindstand op het scorebord zette.

DKC'er De Keijzer vond het geen kansloze nederlaag tegen Van Zijderveld. "Er had zeker meer ingezeten dan deze 8-0. Ik denk dat we best één of twee punten mee naar huis konden nemen. Kimberly (Gardien red.) had misschien wel kunnen winnen in haar singel. En in de tweede mix waren we ook dichtbij winst", aldus De Keijzer. De 31-jarige speler ziet dan ook genoeg positieve punten voor de volgende wedstrijden. "Iedereen speelde al beter dan vorige week. We moeten alleen nog iets constanter worden. Dan maken we zeker een goede kans tegen ploegen zoals TFS'57 en Roosterse BC."

Van Zijderveld - DKC (8-0)

 • MD Norbert van Barneveld/Jorrit de Ruiter - Ruben Wijers/Robbert De Keijzer 21-18 21-13
 • VD Georgy van Soerland/Monique van der Wouden - Veerle Wijers/ Kimberly Gardien 21-15 21-15
 • 2e ME Hans van Os - Ruben Wijers 21-18 21-18
 • 2e VE Alida Chen - Kimberly Gardien 14-21 21-18 21-16
 • 1e VE Monique van der Wouden - Tak Ling Lam 21-16 21-12
 • 1e ME Lester Oey - Bouke Van Bergen Bravenboer 21-7 21-11
 • 1e GD Lester Oey/Alida Chen - Robbert De Keijzer/Veerle Wijers 21-9 21-16
 • 2e GD Norbert van Barneveld/Georgy van Soerland - Bouke Van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam 15-21 21-18 21-17

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!