SportSport

Roosterse BC steelt 3 puntjes bij Almere weg

Roosterse BC steelt 3 puntjes bij Almere weg

Roxanne Molenmaker mag misschien net als Lotte Jonathans mooie ogen hebben, maar toch was het hard werken geblazen in Almere.

In een gezellig goedgevulde sporthal speelde Roosterse haar eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Dekker Almere met als eindstand 5-3 in het voordeel voor Almere. Almere heeft Saber Afif en Dave Khodabux aan haar selectie kunnen toevoegen na het vertrek van Tim Vaessen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het herendubbel namen Dubbelman/Paesen het op tegen Khodabux/Branderhorst. De eerst set ging verdienstelijk naar Almere met 21-15, in de 2de set kwamen de Roosterse heren beter in het spel en werd er een sterke, spannende set gespeeld waarbij uiteindelijk Almere aan het langste eind trok met een winst van (27-25).

Het damesdubbel van Rachelle Haan en Wendy Hoeve tegen Josephine Wentholt en Yvonne Sie werd een duidelijke prooi voor Dekker Almere met 21-08 en 21-15.

De eerste heren single werd gespeeld door Jente Paesen tegen Saber Afif, Jente speelde een goede partij maar wist er uiteindelijk in de tweede set bij een gelijke stand (19-19) geen 3e set uit te spelen.

De eerste dames single werd gespeeld door Wendy Hoeve tegen Patty Stolzenbach waarbij Patty de hele wedstrijd niet in de problemen kwam en de wedstrijd in 2 sets naar zich toe trok.

Met een achterstand van 4-0 speelde Léon Nottelman een sterke partij tegen Stefan Branderhorst, het zag erna uit dat Léon de wedstrijd in 2 sets ging winnen (bij een voorsprong van 19-15), maar Branderhorst liet het er niet bij zitten en knokte goed terug, in een spannende verlenging was het Stefan die de winst wist te pakken (23-21). In de 3de set waren beide heren aan elkaar gewaagd waarbij Lélon de wedstrijd naar zich toe wist te trekken (21-18), het eerste Roosterse uitpunt was binnen!

Vervolgens maakte Roxanne Molenmaker het Josephine Wentholt niet gemakkelijk, beide keren liep het op tot 16 gelijk maar uiteindelijk was het wel Josephine die de wedstrijd naar zich toetrok en het 5de punt voor Almere scoorde.

Met een 1-5 tussenstand werd begonnen aan de mixpartijen.

Dennis Dubbelman en Rachelle Haan wisten een goede partij neer te zetten tegen het koppel Moorst/Stolzenbach, het bleef spannend tot aan het eind waarbij Dennis en Rachelle het wisten af te maken (21-18/21-18), het 2de belangrijk punt voor Roosterse was binnen.

Alle ogen waren daarna gericht op de laatste mix, die werd gespeeld tussen Nottelman/Molenmaker en Khodabux/Sie. In een bloedstollende partij wisten beide koppels het spannend te maken tot en met de laatste punten. Er werd flink gevochten, maar Léon en Roxanne wisten nog ongeslagen in de eredivisie ook deze wedstrijd op hun naam te zetten (21-18 3e set).

De beide mixpartijen brachten Roosterse uiteindelijk op een mooie resultaat: 3-5 tegen Almere.

Conclusie van Roosterse: We zijn blij met onze verdienstelijke punten tegen een team dat in de top 4 van de eredivisie wil gaan mee doen. Moe maar voldaan werd vervolgens de 2,5 uur durende terugreis afgewerkt met 3 punten in de pocket.

BV Almere - Roosterse BC (5-3)

 • MD Dave Khodabux/Stephan Branderhorst - Jente Paesen/Dennis Dubbelman 21-15/27-25
 • VD Josephine Wentholt/Yvonne Sie - Rachelle Haan/Wendy Hoeve 21-08/21-15
 • 1e ME Saber Afif –J ente Paesen 21-15/21-19
 • 1e VE Patty Stolzenbach - Wendy Hoeve 21-15/21-09
 • 2e ME Stefan Branderhorst – Léon Nottelman 14-21/23-21/18-21
 • 2e VE Josephine Wentholt - Roxanne Molenmaker 21-16/21-17
 • 1e GD Dave Khodabux/Yvonne Sie - Roxanne Molenmaker/Léon Nottelman 18-21/21-18/18-21
 • 2e GD Jeroen van Moorst/Patty Stolzenbach - Rachelle Haan/Dennis Dubbelman 18-21/18-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!