clubzoeker

Sensatie of niet?

Sensatie of niet?

Lotte zelf richt zich op de wedstrijden, niet op de discussies.

Piet Ridder interviewde voor zijn website dubbelspeelster Lotte Jonathans. Een laagdrempelig interview wat Piet Ridder goed verwoord heeft. Sommige zaken komen bewust wel en sommige zaken bewust niet aan bod tijdens het interview.

SportSport

Maak kennis met Rune van Dalm!

De op het interview volgende discussie is op zijn minst net zo interessant als het interview zelf. Met spelers in deze discussie als Piet Ridder zelf, Mark Brasser van NOS Sport en dit-badmintonland-kan-zoveel-beter-trainer Ron Daniëls.

Een paar belangrijke zaken die aan bod komen in de discussie zijn:

  • Wat is er wel of niet gevraagd en had dat wel of niet moeten gebeuren?
  • Het nieuws dat de NOS brengt en of dit alleen maar sensatienieuws is of niet?

Wat geheel in het interview niet ter sprake komt is het Yonex-contract en het presteren van de Nederlanders tijdens internationale toernooien. Dat Mark Brasser naar het ontbreken hiervan vraagt, dat is niet vreemd. Het zijn immers twee zaken die spelen. Piet verantwoordt zich inhoudelijk voor die keuze en meent aansluitend dat het lijkt alsof de NOS als doelstelling heeft om (sensatie)nieuws te verspreiden.

Mark Brasser 'countert' zich goed en wijst op de grote badmintonevenementendie de NOS de afgelopen jaren heeft uitgezonden wanneer Nederlanders daar goed presteerden. Wat de NOS (uiteraard) ook bracht was het nieuws rond het Yonex-contract en de kritiek die Dicky Palyama in 2008 had op toenmalige bondscoach Martijn van Dooremalen.

Het eerste kan in mijn ogen absoluut geen sensatienieuws worden genoemd. Ik denk dat we eerder blij moeten zijn dat er aandacht wordt besteed aan badminton, want zoveel badminton is er niet te zien op tv (overigens ook een punt in de discussie).Het blijft wel een vreemd punt dat de televisierechten voor de YDO verkocht zouden worden, maar zónder uitzendverplichting. Dat is leuk voor de inkomsten, maar slecht voor de exposure.

En het tweede? Daarover valt te twijfelen, bij het voetbal worden dit soort zaken ook uitgezonden. Noemt men het daar sensatienieuws? De ene keer wel en de ander keer niet. Het gaat over zaken die ons bezig houden, waarover ‘we’ als badmintonners zelf ook discussiëren. Zouden deze dan niet mogen worden uitgezonden op tv? Wat mij betreft wel. Ik zie het als punten waarvan we kunnen leren voor in de toekomst.

Blijft overeind dat het een leuk interview was waarin we meer te weten te komen over Lotte Jonathans en hoe ze over bepaalde zaken denkt. Het is geen spectaculair interview, waarin mensen geheel worden afgebrand of waarin echt schokkende uitspraken worden gedaan, maar dat was in dit geval ook niet de insteek. En dat is ook helemaal niet nodig. Ik heb nog altijd het idee dat we een beschaafde sport zijn waarin we respectvol met elkaar om gaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Linda Wijnberger

Linda Wijnberger

In het dagelijks leven vooral in de weer met documentstromen, hier op badmintonline.nl is ze vooral in de weer met nieuwsstromen!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!