SportSport

Dag 1 van de Europese Veteranen Kampioenschappen in Ierland

Dag 1 van de Europese Veteranen Kampioenschappen in Ierland

Jeanette van der Werff - op de foto samen met Michiel Kruijt - speelt deze week in de 45+ categorie.

Deze week zijn de Europese Veteranen Kampioenschappen in Ierland, Dundalk. In totaal doen er negen Nederlanders mee. Vandaag ontvingen wij onderstaand verslag van Martin ter Plegt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een enerverende heenreis voor Marjan, Rob en mijzelf was het een verademing om door het Ierse landschap te rijden richting Dundalk, een kustplaats aan de oostkust tegen de grens aan van Noord-Ierland.

Maandag 27 september

Niet iedereen had goed geslapen. Maar snurken was voor sommigen goede nachtrust en anderen minder, maar na een goed ontbijt was ieder weer fit en ready. De hal is erg nieuw en moet nog afgebouwd worden, dus iedereen die weet wat bouw of verbouwen betekent: stof, stof en nog eens stof. Na wat inslaan naast de banen beten Ilka en Remco het spits af met hun mix. Je zou zeggen: ze spelen het spelletje al 100 jaar bij wijze van spreken, maar zenuwen beheersten hun spel en in de tweede game kwam er pas wat rust en ontstonden er mooie en goede rally's eindstand: 12-21, 15-21.

Sandra en Hakan Sandelius moesten in de eerste game wat wennen aan elkaar, maar dat ging vrij snel. Tot ze aardig aan elkaar gewaagd waren, maar moesten toch de winst laten aan de Engelsen in 12-21 en 17-21 na een goed gespeelde wedstrijd.

Micky deed zijn uiterste best maar de tegenstander was te goed. Jeannette en Rick redden de eer van de Dutch door de tweede ronde te halen met 21-18 en 21-14. Zelfs met de standaard boomstam harde kuiten van Rick en met de souplesse van Jeannette. De tweede ronde tegen Engelsen en die hebben het mixen uitgevonden en dat werd hen teveel. J&R verloren met 13 en 15.

Remco onze debutant in de groep moet eigenlijk kaal geschoren worden, maar ja hij is al kaal! Hij won de eerste ronde met 12 en 12 van een Ier, met enorme inzet en enthousiasme. Goed hoor! En vanmiddag wacht er een Zweed. Zo ook speelde Remco samen met een Deen Thomas Viscovich een mannen dubbel tegen het als 3/4 geplaatste koppel uit Zweden. De wedstrijd ging verloren in een zinderende 3 games, had andersom kunnen zijn, maar zo werkt het niet.

Marjan en Rob weer een verhaal apart. Zaterdag competitie bij Velo: Rob blesseert zijn rug. Lekker vlak voor een EVK! Dus zijn we gelijk zaterdag aan het therapieën geslagen tot vandaag vlak voor de wedstrijd. Ging gewoon goed, Marjan deed het leeuwendeel en Rob kon met heel mooi lang wachten en goed plaatsen de partij winnen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!