Dit is pas het begin

Dit is pas het begin

Lotte heeft er zin in, maar is ook realistisch: zij en Ruud werken wedstrijd voor wedstrijd verder.

In de halve finale hebben Lotte Jonathans en Ruud Bosch het niet gered. Het koppel moet elkaars spel nog verder verkennen en vooral kilometers maken op de baan, aldus een vriendelijke Jonathans. "Dit is pas het begin!"

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hun tegenstanders Sorokina/Nikolaenko zorgden er voor dat de Nederlanders totaal niet in hun spel kwamen en speelden het zeer soepel uit met 14/21 15/21. "Alles net niet", concludeerde Ruud Bosch na afloop.

Yao Jie bereikt de finale

Zondag gaat Yao Jie voor haar hattrick in Almere. Een heerlijke 1e game van 30-28 bracht de bijna 2.500 toeschouwers geregeld de handen op elkaar. Die steun bracht haar de overwinning. Jie heeft tot nu toe een mooie week in Almere en die gaat een vervolg krijgen. De Duitse Juliane Schenk is haar tegenstander.

Eric Pang redt het niet

Helaas is het Eric Pang niet gelukt om voor het tweede achtereen volgende jaar de fnale te bereiken. Wat ontzettend jammer dat we niet de familie Pang/Yao mogen aanschouwen op de finaledag van de Yonex Dutch Open. De 1e game had Eric de mogelijkheid om de winst te pakken maar dit lukte helaas met 22/10 niet. Wat Ron Daniëls - zijn coach - vanaf de kant ook deed, Eric liep in de 2e game constant achter de feiten aan. De Japanner Sho Sasaki won in de 2e met 21/8.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!