clubzoeker

Juliane Schenk wint slijtageslag tegen Yao Jie

Juliane Schenk wint slijtageslag tegen Yao Jie

De partij van Yao Jie tegen Juliane Schenk was volledig (en gratis!) te volgen op internet. Een geweldig initiatief voor badmintonliefhebbers die niet naar Topsportcentrum Almere konden komen.

Yao Jie is er niet in geslaagd om de Yonex Dutch Open voor de derde keer op haar naam te schrijven.

SportSport

Ken je BC Maasland al?

Juliane Schenk weerhield de Nederlandse van haar hattrick. De finale van het damesenkel werd een ware slijtageslag. De wedstrijd nam ruim een uur tijd in beslag.

In de eerste game leek het erop dat Jie geen partij werd voor de Duitse. Halfweg de game keek Jie tegen een achterstand van 12-2 aan. Schenk zette haar goede lijn voort en won de eerste game met 21-13. De tweede game herpakte Jie zich. Ze begon wel met een achterstand, maar na de midgame interval (11-7), was de Duitse kapot. Jie trok de tweede game na de pauze eenvoudig naar zich toe en won met 21-14.

In de derde game was het niet de beste die zou winnen, maar de fitste. Lange rally’s, met venijnig scherp spel volgen elkaar op. De beide speelsters moesten tot het uiterste gaan om in de race te blijven. Jie begon met een voorsprong, tijdens de pauze van de derde game stond Jie met 9-11 voor. Daarna stierf het kaarsje van Jie langzaam uit. Jie was leeg, gesloopt, kapot. Schenk leek echter goed hersteld in de pauze en bleek de fitste. Schenk won de laatste game met 21-15.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!