clubzoeker

Gevoelig eerste verlies BC Amersfoort in eredivisie badminton

Gevoelig eerste verlies BC Amersfoort in eredivisie badminton

In de eredivisie badminton leed BC Amersfoort een eerste nederlaag dit seizoen, de badmintonners uit Haarlem waren de incomplete ploeg van coach van Wankum duidelijk de baas.

SportSport

Ken je BC Druten al?

Vooraf werd er in het Amersfoortse kamp al rekening gehouden met een kleine nederlaag tegen Duinwijck, BC Amersfoort miste Edwin Ekiring en Eli Mambwe beide op de Commonwealth games in India, Gayle Mahulette was nog niet fit genoeg en Eefje Muskens speelde haar 1e wedstrijd sinds mei dit jaar. Desondanks startte het team van coach van Wankum goed de mannen Residay en Maas hielden het topdubbel Bosch/Ridder van Duinwijck goed bij en capituleerde pas in de beslissende game met 19-21. De vrouwen gingen in de dubbel aan de haal met de 1e game ,liefst 21-8, hierna kwamen zij weer ruim op voorsprong in de 2e game, en werden er driematchpoints gemist. In de 3e game bleken Jie en Shi Si , in de beslissende fase toch wat slimmer stand gelijk 1-1.

Hierna was het de beurt aan de in de Badminton Academie Amersfoort opgeleide jeugdspelers Kirsten van der Valk en Vincent de Vries, Vincent was dicht bij een overwinning maar zag toch de super lange Natensted in de beslissende derde game langs zij komen, en kon dit niet meer rechtzetten. Ook Kirsten bood goed weerstand aan Soraya de Visch-Eijbergen, de Duinwijck speelster was slimmer en drukte Kirsten steeds in het achterveld, na een nipt verloren 1e game was de 2e game een kopie van de 1e en BC Amersfoort op een 1-3 achterstand. Yao Jie trok de stand naar 2-3 door een simpele overwinning op de voormalige BC Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte. Lionel Warnotte moest als 1e man spelen door de afwezigheid van Edwin Ekiring, de linkshandige Belg bakte er niet veel van deze avond, Koen Ridder was een maatje te groot. 2-4

Beide mixen waren dramatisch voor de Amersfoorters er was geen enkele winstkans, en zo was de 1e nederlaag dit seizoen een feit.

BC Amersfoort - BC Duinwijck (2-6)

 • MD Residay/Maas - Ridder/Bos 14-21 21-11 19-21
 • VD Yao Jie/Zou Shi Si - De Wit/Piek 21-08 20-22 21-19
 • 2e ME De Vries - Natenstedt 18-21 21-15 18-21
 • 2e VE Van der Valk - De Visch-Eijbergen 17-21 15-21
 • 1e VE Yao Jie - Stapusaityte 21-09 21-11
 • 1e ME Warnotte - Ridder 11-21 11-21
 • GD Maas/Muskens - Arends/Piek 11-21 16-21
 • GD Residay/Zou Shi Si - Bosch/De Visch-Eijbergen 12-21 09-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!