Gevoelig eerste verlies BC Amersfoort in eredivisie badminton

Gevoelig eerste verlies BC Amersfoort in eredivisie badminton

In de eredivisie badminton leed BC Amersfoort een eerste nederlaag dit seizoen, de badmintonners uit Haarlem waren de incomplete ploeg van coach van Wankum duidelijk de baas.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf werd er in het Amersfoortse kamp al rekening gehouden met een kleine nederlaag tegen Duinwijck, BC Amersfoort miste Edwin Ekiring en Eli Mambwe beide op de Commonwealth games in India, Gayle Mahulette was nog niet fit genoeg en Eefje Muskens speelde haar 1e wedstrijd sinds mei dit jaar. Desondanks startte het team van coach van Wankum goed de mannen Residay en Maas hielden het topdubbel Bosch/Ridder van Duinwijck goed bij en capituleerde pas in de beslissende game met 19-21. De vrouwen gingen in de dubbel aan de haal met de 1e game ,liefst 21-8, hierna kwamen zij weer ruim op voorsprong in de 2e game, en werden er driematchpoints gemist. In de 3e game bleken Jie en Shi Si , in de beslissende fase toch wat slimmer stand gelijk 1-1.

Hierna was het de beurt aan de in de Badminton Academie Amersfoort opgeleide jeugdspelers Kirsten van der Valk en Vincent de Vries, Vincent was dicht bij een overwinning maar zag toch de super lange Natensted in de beslissende derde game langs zij komen, en kon dit niet meer rechtzetten. Ook Kirsten bood goed weerstand aan Soraya de Visch-Eijbergen, de Duinwijck speelster was slimmer en drukte Kirsten steeds in het achterveld, na een nipt verloren 1e game was de 2e game een kopie van de 1e en BC Amersfoort op een 1-3 achterstand. Yao Jie trok de stand naar 2-3 door een simpele overwinning op de voormalige BC Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte. Lionel Warnotte moest als 1e man spelen door de afwezigheid van Edwin Ekiring, de linkshandige Belg bakte er niet veel van deze avond, Koen Ridder was een maatje te groot. 2-4

Beide mixen waren dramatisch voor de Amersfoorters er was geen enkele winstkans, en zo was de 1e nederlaag dit seizoen een feit.

BC Amersfoort - BC Duinwijck (2-6)

 • MD Residay/Maas - Ridder/Bos 14-21 21-11 19-21
 • VD Yao Jie/Zou Shi Si - De Wit/Piek 21-08 20-22 21-19
 • 2e ME De Vries - Natenstedt 18-21 21-15 18-21
 • 2e VE Van der Valk - De Visch-Eijbergen 17-21 15-21
 • 1e VE Yao Jie - Stapusaityte 21-09 21-11
 • 1e ME Warnotte - Ridder 11-21 11-21
 • GD Maas/Muskens - Arends/Piek 11-21 16-21
 • GD Residay/Zou Shi Si - Bosch/De Visch-Eijbergen 12-21 09-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!