SportSport

Overwinning Van Zijderveld Amstelveen op TFS'57

Overwinning Van Zijderveld Amstelveen op TFS'57

In de vierde speelronde van de eredivisie heeft Van Zijderveld Amstelveen haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Het team van coach Joris van Soerland won op zaterdagavond in sporthal De Meerkamp degelijk en overtuigend van promovendus The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom (NB) met 8-0.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In dit duel speelde de veertienjarige Alida Chen, na haar debuut voor Van Zijderveld tegen DKC, haar tweede wedstrijd in de eredivisie in het vrouwenenkel- en gemengddubbelspel.

Het mannen- en vrouwendubbelspel

Hans van Os speelde het mannendubbelspel samen met Norbert van Barneveld. Het Amstelveense duo maakte geen fout en won in twee games van Van Opstal/Quik (21-19, 22-20). Het vrouwendubbelspel werd ook een prooi voor Van Zijderveld. Georgy van Soerland en Monique van der Wouden wonnen in een regelmatige partij in twee games van Broeke/Bindels (25-23, 21-8).

De enkelspelen

In het eerste mannenenkelspel speelde kopman Lester Oey tegen Van Opstal. In twee games (21-9, 21-15) werd de wedstrijd door Lester gewonnen. Hans van Os liet in het tweede mannenenkelspel zijn tegenstander Janssen weten dat er maar één recht had op de winst. Ook in twee games (21-7, 21-17) trok Hans de wedstrijd naar zich toe.

In het eerste vrouwenenkelspel speelde Monique van der Wouden een degelijke partij. Met goed spel en veel druk werd tegenstandster Monique Broeke in twee games opzij gezet (21-7, 21-19).

Dé wedstrijd van de avond was weer die van de veertienjarige Alida Chen in het tweede vrouwensingle. Net als tijdens haar debuut tegen DKC liet Alida haar geroutineerde tegenstander zien dat er met haar niet te spotten valt. Met veel gevoel en kijk op het spel won het talent uit de Van Zijderveld-opleiding ook haar tweede wedstrijd in de hoogste klasse. De supporters van Van Zijderveld Amstelveen én een TV-camera zagen Alida in twee games winnen van Sara Lammers (21-19, 21-7).

De gemengddubbelspelen

De resterende twee mixed-partijen werden gewonnen door de Van Zijderveld-duo's. Georgy en Norbert maakten het spannend tegen Quik/Lammers en wonnen in twee games (22-20, 21-15). Lester en Alida lieten met scherp spel na twee games hun tegenstanders Janssen/Bindels met lege handen staan (23-21, 21-16).

Zoals in de voorbeschouwing geschreven, werd door TFS'57 goed en verrassend badmintonspel gespeeld, waar Van Zijderveld ter dege rekening mee had gehouden!

Van Zijderveld - TFS'57 (8-0)

 • MD: Van Os/Van Barneveld - Van Opstal/Quik 21-19 22-20
 • VD: Van Soerland/Van der Wouden - Broeke/Bindels 25-23 21-8
 • 1e ME: Oey - Van Opstal 21-9 21-15
 • 2e ME: Van Os - Janssen 21-7 21-17
 • 1e VE: Van der Wouden - Broeke 21-7 21-19
 • 2e VE: A. Chen - Lammers 21-19 21-7
 • 1e GD: Van Barneveld/Van Soerland - Quik/Lammers 22-20 21-15
 • 2e GD: Oey/A. Chen - Janssen/Bindels 23-21 21-16

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!