SportSport

Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen

Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen

Lotte en Paulien werken samen naar Londen 2012 toe, de Yonex Dutch Open is een goede voorbereiding.

Het vrouwendubbelspel is het enige onderdeel tijdens de Yonex Dutch Open waar dit jaar geen kwalificatietoernooi van gehouden wordt. Een schema 32 met 27 koppels begint later in de week met de wedstrijden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Imre Rietveld was in 1967 de eerste Nederlandse die de titel in dit onderdeel op eiste. Daarna was het nog eens Marjan Ridder, Eline Coene, Erica van den Heuvel, Mia Audina en Lotte Jonathans. Precies 5 jaar na haar titel met Mia zal Lotte wederom deelnemen met dit jaar Paulien van Dooremalen naast haar.

The girls on a mission, kunnen we wel zeggen. Want ruim een jaar geleden bundelden zij hun krachten en stippelde een eigen koers uit naar de top. En ook nog eens heel verdienstelijk, want maand na maand stegen ze op de wereldranglijst. Stonden ze in februari 2010 nog rond plek 50, inmiddels zijn ze de trotse bezitters van plaats 15. In Almere als 4e geplaatst en moeten ze de strijd aan met Sorokina/Vislova, de 2009 kampioenen en de nummers 7 en 14 van de wereldranglijst uit Japan. Good luck girls and kick some ass.

De nummers 1, Fuji/Kakiiwa, begeven zich al het hele jaar in de top 10 en zijn ook in Almere ter voorbereiding op de Super Serie toernooien. Komt er een outsider buiten de 4 geplaatste koppels of niet? De Russische dames waar iedereen zich elke keer weer over verbaast en dan met name Vislova die zo gevaarlijk is. Om nu te zeggen dat zij qua souplesse op de baan een topper is, nee. Haar bewegingen ogen zeer houterig en waar men een aantal jaren geleden dacht dat het een eendaagsvlieg was komt daar nu wel van terug. Gevaarlijk met name aan het net en een groot slagenarsenaal heeft haar binnen 2 jaar gebracht tot een wereldtopper.

Thamar Peters/Josephine Wentholt, Gayle Mahulette/Soraya de Visch Eijbergen, Ginny Severien/Maartje Verheul, Lisa Malaihollo/Yvonne Sie, Samantha Barning/Eefje Muskens, Selena Piek/Iris Tabeling en Linda Chen/Lisa Piek zijn de andere koppels die in actie komen namens Nederland. We mogen met dit aantal van nog 5 zeer tevreden zijn, want er zitten jonge talenten bij en dit is super voor de toekomst. Genoeg van hen krijgen in de 1e ronde ook niet direct wereldtoppers tegenover zich, dus?

Wat ook erg leuk is dit jaar is dat Indonesië zich weer heeft ingeschreven. Na de toernooioverwinning in 2006 door Rani Mundiasti/Endang Nursugianti kwamen we ze eigenlijk niet echt meer tegen. Een speelster dit jaar lichten we er even uit... Vita Marissa. Samen met Nadya Melati de huidige nummer 95 van de wereld. Maar Vita is een van de wereldtoppers van dit moment in het gemengddubbel met Hendra Aprida Gunawan. Ze bezetten plek 3 van de wereld. Helaas alleen in het damesdubbel is ze te bewonderen volgende week, maar dat zal al leuk genoeg zijn.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!