SportSport

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

Misschien is een sponsorsamenwerking met Red Bull handig, want zonder vleugels zullen deze twee heren de finale niet halen.

Vorig jaar won voor het eerst in de Yonex Dutch Open geschiedenis een Duits koppel de titel, Kristoff Hopp/Johannes Schoettler. Oftewel gaan we in 2010 voor het eerst een Nederlands koppel krijgen dat de titel op haar naam mag schrijven?

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Marco de Jager en Ben Maes zijn in ieder geval een stapje dichterbij, want zij hebben in de kwalificatie een walk-over dus plaatsen zij zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi.

Van de 32 zijn er 7 Nederlandse koppels die voor de titel gaan. Daar kunnen er nog 2 bijkomen uit de kwalificatie die dinsdag begint. Gaan Jorrit en Dave een poging wagen? Begin dit jaar met 23/21 in de 3e nog een titel bij het NK misgelopen, maar bij EK in Manchester bijzonder goed op dreef. Ja, internationaal ligt hen wel want ook bij Bitburger Open in September bereikten ze de halve. Hopen maar dat Jorrit zonder kleine blessures kan spelen.

Of komen Ruud en Koen in een flow voor eigen publiek? Als 7e geplaatst zitten ze in het deel van het schema waar de klappen kunnen vallen. Een zeer sterk deel van het schema waar de kwartfinale het eindstation kan zijn.

Hun tegenstanders kunnen dan gaan worden Hirokatsu Hasimoto en Noriyasu Hirata uit Japan. Niet zomaar de nummers 13 van de wereld en in Almere 1e geplaatst. Het afgelopen half jaar hebben ze bijzonder goede resultaten behaald op o.a. Super Series en WK. Bij ons zijn ze in voorbereiding op het Super Serie toernooi van Denemarken dat de week na ons zal beginnen en waar ze als 4e geplaatst zijn. Maar zij zijn niet de enige Japanners.

In totaal 3 koppels die bij de eerste 5 van de plaatsingslijst staan. Ja, eenieder die deelneemt aan dit dubbelspel zal met grof geschut voor de dag moeten komen willen ze de Japanners van zich af houden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!