clubzoeker

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

Misschien is een sponsorsamenwerking met Red Bull handig, want zonder vleugels zullen deze twee heren de finale niet halen.

Vorig jaar won voor het eerst in de Yonex Dutch Open geschiedenis een Duits koppel de titel, Kristoff Hopp/Johannes Schoettler. Oftewel gaan we in 2010 voor het eerst een Nederlands koppel krijgen dat de titel op haar naam mag schrijven?

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Marco de Jager en Ben Maes zijn in ieder geval een stapje dichterbij, want zij hebben in de kwalificatie een walk-over dus plaatsen zij zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi.

Van de 32 zijn er 7 Nederlandse koppels die voor de titel gaan. Daar kunnen er nog 2 bijkomen uit de kwalificatie die dinsdag begint. Gaan Jorrit en Dave een poging wagen? Begin dit jaar met 23/21 in de 3e nog een titel bij het NK misgelopen, maar bij EK in Manchester bijzonder goed op dreef. Ja, internationaal ligt hen wel want ook bij Bitburger Open in September bereikten ze de halve. Hopen maar dat Jorrit zonder kleine blessures kan spelen.

Of komen Ruud en Koen in een flow voor eigen publiek? Als 7e geplaatst zitten ze in het deel van het schema waar de klappen kunnen vallen. Een zeer sterk deel van het schema waar de kwartfinale het eindstation kan zijn.

Hun tegenstanders kunnen dan gaan worden Hirokatsu Hasimoto en Noriyasu Hirata uit Japan. Niet zomaar de nummers 13 van de wereld en in Almere 1e geplaatst. Het afgelopen half jaar hebben ze bijzonder goede resultaten behaald op o.a. Super Series en WK. Bij ons zijn ze in voorbereiding op het Super Serie toernooi van Denemarken dat de week na ons zal beginnen en waar ze als 4e geplaatst zijn. Maar zij zijn niet de enige Japanners.

In totaal 3 koppels die bij de eerste 5 van de plaatsingslijst staan. Ja, eenieder die deelneemt aan dit dubbelspel zal met grof geschut voor de dag moeten komen willen ze de Japanners van zich af houden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!