Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag

Roosterse BC pakt 5 punten in Den Haag

Nottelman en Molenmaker scoren opnieuw, ditmaal in Den Haag.

10-10-2010, wat een geweldige datum om de eerste zege in de eredivisie te mogen noteren. Over 25 jaar kan iedereen in Roosteren en omgeving zich dit nog herinneren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Stiekem hadden we er op gehoopt maar wat gaat er in de koppies van de spelers om. Op de heenreis heeft de ploeg lang in de file had gestaan, er bleef maar weinig tijd over voor de warming-up.

De wedstrijd begon niet te best voor Roosteren. De beide dubbels gingen verloren, iets wat ook de supporters in het eigen thuishonk, de Albertzaal, niet hadden verwacht. Maar toen kwam de ommekeer. Even later een telefoontje: Jente heeft zijn single gewonnen. De Albertzaal veerde op, wat een leuke verrassing en de eerste winst voor Jente in de eredivisie. Niet veel later de volgende verrassing, ook Wendy heeft haar partij gewonnen en ook zij pakt haar eerste winst in de eredivisie. Kijk dat zijn nog eens berichten, daar word je blij van.

En dan zie je de supporters tellen, welke partijen gaan we zeker pakken en welke twijfels zijn er nog. Leon Nottelman en Roxanne Molenmaker worden als vaste punten geteld maar ook in de mixen gaan we scoren. En inderdaad, Leon en Roxanne pakken hun partijen, 4-2 voor Roosteren.

En nu gaan we voor 6-2, hoorde je in de zaal. We moesten lang wachten op het volgende telefoontje, dat zal wel een driesetter zijn. Dennis Dubbelman en Rachelle Haan konden het net niet waarmaken, zij verloren in 3 sets. Maar Leon en Roxanne winnen hun partij zodat de eindstand van 5-3 op het scorebord staat. 5-3 voor Roosteren wel te verstaan.

Commentaar van Paul Doveren: Het waren dit keer de singels die ons een duw in de richting van de overwinning gaven. Schitterend en goed voor het zelfvertrouwen waren de overwinningen van Wendy en een topfitte Jente. 10-10-2010 zullen coach en spelers niet meer zo snel vergeten! De eerste en zeker niet de laatste overwinning in de eredivisie.

BC DKC - Roosterse BC (3-5)

 • MD Wijers/De Keijzer - Dubbelman - Weijers 19-21 21-16 21-16
 • VD Gardien/Wijers - Haan/Hoedemakers 21-16 21-16
 • 1e ME De Berge Bravenboer - Paesen 13-21 18-21
 • 1e VE Tak Ling Lam - Hoeve 10-21 25-27
 • 2e ME Wijers- Nottelman 13-21 19-21
 • 2e VE Gardien - Molenmaker 17-21 16-21
 • 1e GD De Keijzer/Wijers - Nottelman/Molenmaker 16-21 16-21
 • 2e GD De Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam - Dubbelman/Haan 21-16 21-23 21-16

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!