clubzoeker

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

Bewonderaars van deze Duitse schone zullen snel moeten zijn. Haar enkel op woensdag om 17:20 uur tegen Yao Jie kan zomaar snel gedaan zijn.

Tot aan volgende week dinsdag blikken we vooruit op de komende Yonex Dutch Open. Vandaag het vrouwenenkelspel: Hattrick van Yao Jie?

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar toch eerst even naar de nummer 4 van de plaatsingslijst, Judith Meulendijks. Afgelopen weekend kregen wij het bericht dat ‘Juud’ niet zal mee doen. Ontzettend jammer maar aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk. Judith worstelt de laatste tijd enorm met haar rugblessure die de goede kant op lijkt te gaan. Mede omdat ze ook nog ziek is geweest vorige week en nog niet veel heeft getraind zullen we haar niet in actie zien. Ze heeft nu de 1e week van november geel gearceerd in haar agenda om weer in actie te komen.

Maar gaat Jie dan voor een hattrick zorgen? Na de titel in 2008 en 2009 gepakt te hebben is onze landgenote sinds augustus de mondiale top-10 binnen gedrongen, een plek die ze in Almere waar zal moeten maken. Ze begint tegen het Duitse modepopje Carola Bott maar zal in de kwart finale Larisa Griga tegen komen. De Oekraïense won in hun enige ontmoeting tot nu toe (vorig jaar bij All England) in drie games.

De Juliane Schenk lijkt het grootste obstakel te zijn op weg naar de titel. Juliane weet wat het is om in de top-10 te staan want vorig jaar heeft zij 10 weken op de 9e plaats gestaan. De Duitse heeft tot nu toe een goed 2010 achter de rug. Verloor slechts 11 partijen van haar 51 optredens en heeft de hoogste trede bij een prijsuitreiking nog vers in haar geheugen staan... de Belgium International 2010.

De andere Nederlanders... Patty Stolzenbach mag uitslapen want haar tegenstandster in de 1e ronde, Michelle Kit Ying Chan, zal toch niet de tocht vanuit Nieuw Zeeland naar Almere gaan maken. Daarna wacht de Japanse Ai Goto (WR21) op haar. Maar wie weet gaat Josephine Wentholt, net als Stolzenbach spelend voor Dekker Almere, een plek bemachtigen in het hoofdtoernooi. Meer rood-wit-blauw zullen we niet op de baan krijgen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!