Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

Bewonderaars van deze Duitse schone zullen snel moeten zijn. Haar enkel op woensdag om 17:20 uur tegen Yao Jie kan zomaar snel gedaan zijn.

Tot aan volgende week dinsdag blikken we vooruit op de komende Yonex Dutch Open. Vandaag het vrouwenenkelspel: Hattrick van Yao Jie?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar toch eerst even naar de nummer 4 van de plaatsingslijst, Judith Meulendijks. Afgelopen weekend kregen wij het bericht dat ‘Juud’ niet zal mee doen. Ontzettend jammer maar aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk. Judith worstelt de laatste tijd enorm met haar rugblessure die de goede kant op lijkt te gaan. Mede omdat ze ook nog ziek is geweest vorige week en nog niet veel heeft getraind zullen we haar niet in actie zien. Ze heeft nu de 1e week van november geel gearceerd in haar agenda om weer in actie te komen.

Maar gaat Jie dan voor een hattrick zorgen? Na de titel in 2008 en 2009 gepakt te hebben is onze landgenote sinds augustus de mondiale top-10 binnen gedrongen, een plek die ze in Almere waar zal moeten maken. Ze begint tegen het Duitse modepopje Carola Bott maar zal in de kwart finale Larisa Griga tegen komen. De Oekraïense won in hun enige ontmoeting tot nu toe (vorig jaar bij All England) in drie games.

De Juliane Schenk lijkt het grootste obstakel te zijn op weg naar de titel. Juliane weet wat het is om in de top-10 te staan want vorig jaar heeft zij 10 weken op de 9e plaats gestaan. De Duitse heeft tot nu toe een goed 2010 achter de rug. Verloor slechts 11 partijen van haar 51 optredens en heeft de hoogste trede bij een prijsuitreiking nog vers in haar geheugen staan... de Belgium International 2010.

De andere Nederlanders... Patty Stolzenbach mag uitslapen want haar tegenstandster in de 1e ronde, Michelle Kit Ying Chan, zal toch niet de tocht vanuit Nieuw Zeeland naar Almere gaan maken. Daarna wacht de Japanse Ai Goto (WR21) op haar. Maar wie weet gaat Josephine Wentholt, net als Stolzenbach spelend voor Dekker Almere, een plek bemachtigen in het hoofdtoernooi. Meer rood-wit-blauw zullen we niet op de baan krijgen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!